2
Evrobasket

FOTO: STARSPORT

BOBAN MARJANOVIĆ ZA HOTSPORT: Neka se Evropa plaši naših centara, cilj je zlato!

Objavljeno: 31.07.17 u 18:00

Prošle godine se nije našao u nacionalnom timu posle čega je usledilo podizanje prašine, jednostavno srpski gorostas je želeo da obezbedi NBA ugovor, sada je tu sa ‘orlovima’.

Kako se osećaš u dresu reprezentacije?

– Svaki kontakt, svaki dodir sa saigračima, stručnim štabom, loptom. Sve je super. Fantastična atmosfera, rad sa odličnim momcima gde stalno napredujemo kroz jake treninge.

Koliko ti ovo dođe kao opuštanje, pošto si među „svojima“?

– Svakako prija kad znaš da si u svojoj zemlji, okružen svojim ljudima. Lepo je kad radiš ono što voliš, i to za svoju zemlju.

Treća sezona se bliži u NBA ligi?
 
– Na svakoj utakmici učiš nešto, stalno se radi. Kako da postaneš igrač, bolji čovek. Legende nisu škrte na savetima, što me je fasciniralo, recimo Tim Dankan mi je prilazio i rekao mi da će da mi bude „sparing partner“, da igra odbranu. I svi su takvi. Fascinira me i Manu Đinobili, način na koji je došao do NBA i kako se u 39. godini ponaša na parketu. Njega nije moguće videti kako šeta po terenu, i trebalo bi da bude uzor svim igračima, pokazatelj da mozak i hrabrost su nešto neprocenjivo.

Sledi Evrobasket. Kakva su očekivanja, kakve su želje?

– Očekivanja? Zlato. Želje? Zlato. Ali, treba doći do toga, veliki put je pred nama. Veliki rad. Mnogo dobrih igrača je potrebno sačuvati da bismo došli do cilja, i radimo na tome.

Da li misliš da neko može da sačuva naše ‘petic’, pošto imamo četiri sjajna centra (Marjanović, Kuzmić, Raduljica i Štimac)?

– Sviđa mi se takav način razmišljanja! Uvek je bilo „kako ćemo mi da sačuvamo ovog“, nek sad bude pitanje – kako će oni da sačuvaju nas? To mi se više sviđa.

0
0
2 Komentara
  1. Drago mi je što je Bobi dobio šansu da igra za reprezentaciju posle svega što se izdešavalo. Ima priliku da se iskupi za neigranje. Mislim da ne bi dobio šansu kod Saleta da Jokić nije otkazao svoj nastup jer da Bobiju nije dao jos jednu šansu verovatno ne bi bilo pravedno da Jokaru pozove za sledece takmičenje.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter