1
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

ĐUKIĆ OTKRIO: Vest o Sumi koja će obradovati navijače, ali i loša o Leonardu

Objavljeno: 28.07.17 u 14:02

Posle duela u Evropi, crno-bele očekuje nastavak u domaćem prvenstvu.

Ovog vikenda će Partizan odmeriti snage sa Javorom i odigrati treću vezanu utakmicu na svom terenu.

Povodom toga je pred novinare stao Miroslav Đukić, a razgovor je tekao tako da je više vremena posveđeno priči o prošlom, nego o idućem rivalu. Olimpijakos je ostavio očigledno veliki utisak na celu domaću javnost, pobedom od 3:1 u Humskoj, i ostavio težak zadatak Đukićevim pulenima da to nadoknade u Grčkoj.

– Mogli smo da se povučemo protiv Olimpijakosa, da čekamo kontre, ali to nama ničemu ne služi. Ne bih ništa menjao u postavci ekipe. Zagovornik sam ofanzivne igre. Partizan mora da bude takav, da vodi meč, ima posed lopte, dominira… Mi smo Partizan, koji neće da igra na kontre. Želim da moj Partizan igra napred. Kako protiv Mačve i Javora, tako i protiv Olimpijakosa. U dobrom delu utakmice smo bili baš takvi, dominirali smo, imali posed, bili na njihovoj polovini, ali… Šta je razlika? Oni ne greše, ne gube lopte u zonama u kojima se ne sme, kažnjavaju svaku grešku. Rešavaćemo te probleme. Partizan vidim kao ekipu koja dominira, ne vidim ga drugačije, počeo je priču strateg prvaka Srbije.

Jedno od upečatljivijih pitanja na konferenciji bilo je vezano za Brazilca Leonarda, koji je nestao sa terena u Humskoj tokom drugog poluvremena utakmice sa Olimpijakosom. Đukić je upitan da li misli da je Leonardo bojkotovan od strane saigrača, a odgovor je glasio:

– Ne, ne, ma kakvi… Mi Leonarda treba da tražimo. To je veliki igrač, može da nam donese plus. Siguran sam da ekipa to čini. On se pojavi u nekom trenutku i napravi razliku, genijalni potez. Teško je na tim utakmica biti konstanatan. Protiv ekipa kakva je Olimpijakos mora crnački da se radi 90 minuta, nema tu neke lepote. Vidite tim iz Pireja, to je 10 tipova dobro postavljenih, sve pasiove zatvaraju pasove i onda se u nekom trenutku pojavi Leonardo i stvari višak iz čega dođe naša šansa. Ostalo vreme je borba za poziciju. Radio je za ekipu. Grci ne dozvoljavaju ništa, nema šanse da oni nama poklone ono što smo mi njima. Najtežu stvar smo uradili, stvorili prilike iz igre, a pali smo na sitnim detaljima, nastavio je Đukić.

Pored Leonarda, centralna figura u Partizanu je trenutno skupoceni Sejduba Suma. Trener crno-belih je otkrio da je Gvinejac fizički sve bolji kao i da će igrati protiv Javora, ali i da Leonardo zbog problema sa mišićima neće verovatno odigrati taj duel. Pored njih dvojice, i Lazar Ćirković je spreman koji se na meču sa Olimpijakosom požalio na povredu.

– Sejduba Suma je svaki dan sve bolje što se tiče fizičke spreme, već protiv Javora će imati mnogo veću minutažu, dok Leonardo ima određenih mišićnih problema, videćemo da li je spreman, zaključio je Miroslav Đukić.

Partizan dočekuje sutra od 19 časova ekipu Javora u Humskoj.

0
0
1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter