7
ATP

‘NJUJORK TAJMS’ OPLEO PO ĐOKOVIĆU: Novak je klovn, gubitnik, dijetalni guru, budala… (FOTO)

Objavljeno: 15.07.17 u 12:31

Žestok i oštar tekst američkog novinara ‘Njujork Tajmsa’ Brajana Filipsa o najboljem srpskom teniseru Novaku Đokoviću.

– Ðokovića pratim više od 10 godina, ali nikad ga nisam upoznao. Teško ga je pročitati, što je čudno, jer malo tenisera izgleda zabrinuto i depresivno kao on. Gledajući Federera ili Nadala jasno je mišljenje o njima, za razliku od Ðokovića. Bio je klovn, imitirao igrače da bi zasmejao ljude, iritantan, glumio je povrede, bio moralista, dijetalni guru, političar, gubitnik, genije, budala… – počinje tekst Filips za prestižni list.

Filips je izneo viđenje da je Đokovićevo povlačenje potez kojim je on veći od igrača koji su došli do same zavšnice i posle njega ispali.

– Nema ga nigde, uvek je čudna žrtva zbog nečega. Istovremeno je uvek tu, kao kralj na bolovanju. Bio je dominantan, redom pobeđivao protivnike, osvojio sva četiri gren slema zaredom, ali posle toga je sve krenulo loše, baš od poraza od Kverija na Vimbldonu. Izgubio je prvo mesto, ispao na startu Olimpijskih igara, u četvrtfinalu Rolan Garosa…Izgledao je kao „lud“, sada je svojoj nervozi dodao vrstu divljeg pogleda, kao da je neispavan – tvrdi američki novinar.

Dotakao se i promena u njegovom timu, kao i braku sa suprugom Jelenom, koji je prema tabloidima, na ‘klimavim nogama’.

– U saopštenju su svi naveli da su bili privilegovani što su radili sa Ðokovićem. Bizarno je da ništa nije bilo objašnjeno – navodi se u tekstu i zaključuje:

– Tabloidi furiozno spekulišu o stanju njegovog braka, prave se razne teorije. Mekinro je podigao prašinu kada je uporedio Ðokovića i Vudsa, ali Novakov je pad pažljiv i nejasan. Njegov brak, ako je problem, mene se ne tiče, što ne znači da mi nije fascinantno.

0
0
7 Komentara
  1. Bolje da on i ona njegova spodoba odu negde,recimo Havaji,i neka žive sretno do kraja života,jer su dosadili i bogu i narodu….

    0
    0
    Odgovori
  2. Mislim da ste vi „gospodo“ mnogo veci klovnovi sa ovako uvredljivim komentarima.Pokusaj Novaka Djokovica da nesto promeni u svetu tenisa,tj.da razbije monotoniju i ulepsa zivot mnogim klincima koji skupljaju loptice ili rade bilo sta oko terena kao i imitacija svojin koleginica i kolega nije mogao da prodje iz razloga sto tenis na terenima pogotovo Vimbldona prate bogati „metuzalemi“ od 70-80 god.Nole je najveci igrac ikada i da nema „spricanja“ kao i naredjenja od strane „vrhovne komande“,osvojio bi jos deset GS bez velike muke.

    0
    0
    Odgovori
  3. Po meni nije ni zestok ni ostar vec je tekst veoma inteligentan, interesantan i bas realan za razliku od ostalih skrabotina gde se ili preterano velica ili totalno pljuje licnost Novaka Djokovica nebili se samo podigli veci tirazi.Novinar Brajan Filips nista nije napisao a da nije istina jer nas kao narod a koji Novak predstavlja, mozda vise vredja rec klovn ili budala a u stvari covek na pocetku svoga teksta nicim ne pokazuje da bi hteo tim recima da vredja Novaka vec samo iznosi svoje realno vidjenje o zacudjujucem putu tog istog Novaka Kralja i kada realno Kralj nebi trebao biti. On se u stvari divi Novaku i svemu oko Novaka jer je kako kaze, sve je bizarno,misteriozno,nista tako providno i pored svih svetskih reflektora uperenih u Novaka ali je zato i fascinantno.

    0
    0
    Odgovori
  4. Bez obzira na sve dal nekom lijepo zvučalo ili ne čovjek je pogodio u centar.Pa prošle godine kad su neki tabloidi objavili o rialitiju pračenja Đokovića ko Ozi Ozborna odma je čovjeku moglo biti jasno da se njegova igra stavlja u drugi plan a na pomolu je iritirajuča sprdnja kao što i jest njegovo djeljenje srca ljudima koji ga ne mogu očima gledati.Sve u svemu od No.1 u tenisu do klovna.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter