0
Košarka

FOTO: STARSPORT

VRATIO SE IZ LOS ANĐELESA: Teodosić otvoreno o Klipersima, NBA, reprezentaciji, Jokiću… (VIDEO)

Objavljeno: 13.07.17 u 15:50

Miloš Teodosić još jednom se osvrnuo na potpis ugovora sa Los Anđeles Klipersima, zanimljivostima iz ‘grada anđela’, ali i nacionalnom timu Srbije.

Po povratku iz Sjedinjenih Američkih Država, Miloš Teodosić se vratio na Srebrno jezero gde uživa u radu sa klincima u kampu ‘Teo4’, ali se u razgovoru za SportKlub osvrnuo na mnoge zanimljive teme koje su usko vezane za njega poslednjih nedelja.

Potpisao je ugovor za Los Anđeles Kliperse i tako će postati ‘ruki’ NBA lige, ali će očekivanja biti itekako velika.

– Doneo sam dobru odluku u izboru kluba. Sklop ekipe i način na koji igra je idealan za mene. Neke stvari sam žrtvovao, naravno. Opcija sa Klipersima mi se najviše svidela. Smatram da mi ona najviše odgovara. Tokom boravka u Los Anđelesu nismo pričali da li ću biti u petorci ili ulaziti sa klupe i kako će sve to da izgleda. Ima vremena – izjavio je Teodosić.

Izjavio je da su mu među prvima čestitali Deandre Džordan Kasnije Gifin, Beverli, Galinari, kao i da ga Klipersi nisu uslovljavali igranjem za nacionalni tim.

– Samo su pitali kada je prvenstvo Evrope, gde… Nisu postavljali nikakve uslove. Priča uopšte nije išla u tom pravcu. To neće biti problem ni u budućnosti.

Ovog septembra reprezentacija Srbije nastupiće na Eurobasketu u Istanbulu sa najvišim ambicijama, a Teo će ponovo biti predvodnik ‘orlova’.

– Leto je bilo sjajno i više vremena za odmor. Skraćen Saletov spisak je jedna ozbiljna ekipa i mislim da imamo kvalitet da uzmemo jednu od medalja. Posle mnogo godina odlazimo na prvenstvo kao favoriti uz Španiju i Francusku. Možda bude pritisak, ali navikli smo. Nadam se uspešnoj godini.

Nije moglo da prođe bez pitanja i komentara o odustajanju Nikole Jokića od igranja za selekciju Srbije. Kako kaže, Teodosić ga ne osuđuje, bar ne mnogo.

– Što se tiče Jokića doneo je odluku kakvu je doneo. Joka je izabrao da se spremi što je možda i razumljivo ako se zna da će biti prva zvezda i lider ekipe i neko koga čeka poslednja godina ugovora. Stvarno mogu da ga razumem. Da li bih ja to uradio ili ne uopšte nije pitanje. Nisam bio u takvoj situaciji i Joku ne osuđujem, mnogo – rekao je Teodosić.

(Izvor: youtube / Sport Klub)

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter