0
ATP

FOTO: STARSPORT

VIMBLODN: Đoković ekspresno do četvrtfinala, sledeći je Berdih

Objavljeno: 11.07.17 u 15:53

Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Vimbldona, pošto je posle nešto više od dva časa igre savladao Francuza Adrijana Manarina – 6:2, 7:6(5), 6:4.

Novak je do osmine finala stigao bez izgubljenog seta u duelima sa Kližanom (1:0, predaja), Pavlašekom i Gulbisom, a i u meču sa Francuzom Manarinom je izgledao dominantno.

Odigrao je Đoković još jedan izuzetno siguran meč, delovao je veoma dobro na terenu, igrao je raznovrsno, dobro se kretao i sjajno servirao. Praktično je to bila repriza njihovog prošlogodišnjeg okršaja na istom ovom turniru (6:4, 6:3, 7:6), samo što su se tada sastali u drugom kolu.

Novak je meč otvorio brejkom, da bi zatim još jednim potvrdio vođstvo. Delovalo je da ćemo isti scenario gledati i u drugom setu, pošto je Đoković još jednom na startu uspeo da protivniku oduzme servis, međutim – Manarin je ovoga puta imao odgovor, posle čega je uveo set u taj-brejk. 

Prvih pet poena obeležili su mini-brejkovi, a u takvoj situaciji bolje se našao Manarino i poveo sa četiri dva. Ipak, onda je Novak ponovo samo malo podigrao nivo svoje igre i fantastičnim udarcima stigao do preokreta i velikih 2:0 u setovima.  Treći set bio je izuzetak, ali samo za jedan gem, pošto je Srbin ovoga puta u trećem gemu stigao do još jednog brejka, ispostaviće se – klujčnog za konačni trijumf. 

Novak će za plasman u polufinale, koje je na programu u serdu, igrati protiv Tomaša Berdiha, Čeha koga je u 28 susreta savladao čak 25 puta, 12 puta uzastopno, ali je upravo jedan od ta dva poraza došao u polufinalu Vimbldona 2010. godine.

 

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter