0
Tenis

FOTO: Screenshot

VIMBLDON: Ribarikova u polufinalu

Objavljeno: 11.07.17 u 23:14

Slovačka teniserka Magdalena Ribarikova plasirala se danas u polufinale Vimbldona, pošto je u četvrtfinalu pobedila Amerikanku Koko Vandevej u dva seta, 6:3 i 6:3.

Slovakinja je do druge pobede u isto toliko duela došla posle sat i 16 minuta igre. Meč je prvo igran na terenu broj jedan, ali je sredinom drugog seta prekinut zbog kiše, da bi potom bio nastavljen na Centralnom terenu pod zatvorenim krovom.

Ribarikova je u prvom setu već na startu stigla do brejka, a potom je i u devetom gemu još jednom oduzela servis 25. teniserki na WTA rang-listi, te tako povela sa 1:0 u setovima.

Vandevej je znatno bolje počela drugi set, napravila je brejk, ali je Ribarikova odmah uspela da uzvrati istom merom i dodje do izjednačenja 1:1.

Delovalo je da će set biti završen u taj-brejk, s obzirom na to da su obe teniserke bile sigurne na svojim servisima, ali je Ribarikova u šestom gemu još jednom oduzela servis, a potom i sačuvala stečenu prednost i ostvarila najbolji plasman u karijeri na grend slemovima.

Ona će se u polufinalu sastati sa Garbinjom Mugurusom iz Španije koja je ranije danas sa 6:3 i 6:4 pobedila Ruskinju Svetlanu Kuznjecovu.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter