0
ATP

SENZACIJA: Nadal ispao sa Vimbldona!

Objavljeno: 10.07.17 u 21:39

Rafael Nadal izgubio je u meču osmine finala Vimbldona od Žila Milera iz Luksemburga, nakon meča koji je trajao skoro pet sati!

Iako su mnogi očekivali da će Nadal nastaviti sa ubedljivim partijama, prva dva seta dobio je Miler, i to nakon što je u oba po jednom oduzeo Špancu servis, za 6:3, 6:4, pri čemu je u drugom setu pri rezultatu 4:4 spasio dve brejk lopte, a onda u narednom gemu iskoristio prvu priliku.

Nadala je to trglo, zaigrao je mnogo angažovanije, pa je u četvrtom gemu stigao do brejka, poveo sa 3:1, a potom iskoristio treću set loptu za 6:3.

U narednom setu imao je šansu Miler da povede sa 2:1, ali nije uspeo da osvoji gem na Nadalov servis, to je Španac kaznio već u narednom gemu, i ponovo set rutinski priveo kraju za 2:2.

Poslednji, peti set, doneo je izjednačenu igru, uz samo dve šanse za brejk Milera, ujedno i meč-lopte, ali je odgovor Nadala bio brutalan – dva fantastična servisa i u odlučujućim momentima hladna glava doneli su izjednačenje.

U sledećem gemu Miler je bez izgubljenog poena stigao do prednosti, Nadal je ponovo odgovorio, pa je usledila igra na razliku. 

Pri rezultatu 6:6, Miler je gem na svoj servis odigrao veoma nervozno, mogao je Nadal da stigne do brejka, ali je na prednost protivnika Miler odigrao fantastičan poen, potom vezao još dva sjajna servisa i došao do 7:6. 

A onda je usledio maraton…

Bez brejk šanse i uz nekoliko neverovatnih poena stiglo se do 9:9, kada je usledio možda i ključan trenutak meča.

Imao je Nadal četiri prilike da stigne do brejka, povede sa 10:9 i servira za pobedu. Umesto toga, Luksemburžanin se četiri puta vratio, stigao do vođstva, da bi u narednom gemu, na Nadalov servis, propustio dve prilike da okonča meč. Kaznio je to Nadal i neverovatnim udarcem došao do 10:10.

Od tog gema, oba tenisera su čuvala servis, nije bilo brejk šansi, sve do 28. gema u petom setu, kada je Miler uspeo da dođe do dve brejk lopte, a potom i napravi najveće iznenađenje dosadašnjeg toka Vimbldona i dođe do pobede na meču koji će zasigurno postati pravi klasik.

 

 

 

 

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter