0
Evrokup

ŽREB ZA EVROKUP: Partizan u ‘grupi smrti’!

Objavljeno: 06.07.17 u 13:56

Danas je u Barseloni obavljen žreb za sledeću sezonu Evrokupa, a jedini naš predstavnik u ovom takmičenju KK Partizan je saznao imena svojih protivnika.

Uoči žreba, Evrokup je sortirao klubove u šest grupa (‘šešira’), na osnovu njihovih evropskih rezultata u poslednje tri godine. Partizan se vratio u ovo takmičenje nakon dve sezone odsustva i koeficijentom je svrstan u poslednji ‘šešir’, uz Budućnost, Pari Levaloa i Asvel.

‘Crno-beli’ nisu imali sreće na žrebu i nalaze u grupi C, a protivnici su im Lokomotiva Kuban, Alba Berlin, Bilbao, Limož i Lietuvos Ritas.

Miroslav Nikolić i košarkaši Partizana će imati najteži zadatak u mečevima protiv ruske Lokomotive koju sa klupe predvodi naš stručnjak Saša Obradović. Ekipa iz Kubana je jedan od glavnih favorita za osvajanje Evrokupa ove sezone. 

Berlinsku Albu koja je pre nekoliko dana ostala bez Dragana Milosavljevića, sa klupe predvodi trofejni španski stručnjak Aito Garsija, a na klupi Ritasa sedi legenda litvanske košarke Rimas Kurtinaitis. Na kormilu Limoža, Duška Vujoševića je posle neuspešne sezone nasledio Kajl Miling

Prva faza Evrokupa odvijaće se kroz deset kola, koliko će biti odigrano u svakoj od četiri šestočlane grupe. Po četiri najbolja tima iz svake grupe ide u drugu fazu, u kojoj će biti formirane četiri grupe po četiri tima. 

Pripremio: Branko Puzović

 

 

 

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter