0
Evrokup

EVROKUP: Budućnost na Galatasaraj, Cedevita na Darušafaku

Objavljeno: 06.07.17 u 15:06

Danas je u Barseloni obavljen žreb za sledeću sezonu Evrokupa. Posle godine odsustva, srpska košarka će ponovo imati predstavnika u ovom evro-takmičenju. Našu zemlju predstavljaće Partizan, a ABA ligu još i zagrebačka Cedevita i Budućnost iz Podgorice.

Ovo su sastavi grupa Evrokupa:

GRUPA A: Uniks Kazanj (Rusija), Darušafaka (Turska), Cedevita (Hrvatska), Fiat Torino (Italija), Morabank Andora La Velja (Španija), Levaloa Metropolitan (Francuska).

GRUPA B: Galatasaraj (Turska), Bajern Minhen (Nemačka), Hapoel Jerusalim (Izrael), Grisin Bon Ređo Emilija (Italija), Lijetkabelis Panevezis (Litvanija), Budućnost (Crna Gora).

GRUPA C: Lokomotiva Kubanj (Rusija), Alba Berlin (Nemačka), Lijetuvos Ritas (Litvanija), Bilbao (Španija), Limož (Francuska), Partizan (Srbija).

GRUPA D: Gran Kanarija (Španija), Zenit St. Peterburg (Rusija), Tofas Bursa (Turska), 
Dolomiti Enerđija Trento (Talija), Ulm (Nemačka), Asvel (Francuska).

Prva faza Evrokupa odvijaće se kroz deset kola, koliko će biti odigrano u svakoj od četiri šestočlane grupe. Po četiri najbolja tima iz svake grupe ide u drugu fazu, u kojoj će biti formirane četiri grupe po četiri tima.

Kada se u njima odigra šest kola, po dve najbolje ekipe, ukupno osam, proći će u četvrtinale, čime i počinje nokaut faza. I u četvrtfinalu, i u polufinalu, a i u finalu, igraće se na dve pobede, a šampion Evrokupa stiče pravo da nastupi u narednom izdanju Evrolige.

Pripremio: Branko Puzović

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter