1
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

ĐUKIĆ OTVORENO: Trеner ‘otvorio karte’ o Leonardu i šta klub traži od njega, kao i od dolaska Sume!

Objavljeno: 05.07.17 u 21:35

Deo priprema u Sloveniji je gotov za šampiona Srbije, uskoro će početi sezona i pravi test onoga što se radilo u prethodnih nekoliko nedelja.
Miroslav Đukić sprema svoj tim za dvomeč u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, koji se već naslućuje.

Prvi utisak je da je strateg crno-belih zadovoljan urađenim na drugom delu priprema, Đukić zrači optimizmom pred evropkse duele sa šampionom Crne Gore. Ono čime je započeo sumiranje utisaka jeste da ima samo reči hvale o radu svog tima, kao i da su treninzi protekli sjajno. Kako novi trener Partizana kaže, crno-beli su sada jedna moderna ekipa koja igra agresivno, ali se i dobro brani.

– Golovi će doći vremenom, bitno je da imamo šanse, da smo čvrsta i homogena ekipa, da smo u svakom momentu dobro postavljeni. Insistirao sam na taktičkoj disciplini od početka, ekipa je shvatila da bez toga nema uspeha u Evropi. Svakoga dana sve više i više napredujemo. Ulazimo spremni u kvalifikacije za Ligu šampiona i prvenstvo.

Nije puno vremean trebalo da protekne da bi se Miroslav Đukić dotakao Brazilca Leonarda, kako igrački, tako i što se tiče ugovora koji je problematičan. Od Brazilca su velika očekivanja posle prošle sezone u kojoj je briljirao, a i dalje je neizvesno da li će ga Partizan imati u sledećoj.

– Tek su počeli s nama pripreme, moraju prvo da se adaptiraju na to što želimo. Leu treba još više vremena da se pripremi, bitno je da hoće. Izuzetno su važni za nas. Oni su taj plus skoji čini prevagu. Sigurno da Leonardu sva ta dešavanja oko ugovora i dogovora s klubom ne idu na ruku. Stručni štab mu pruža obe ruke, želimo Leonarda, sad zavisi od njega. Hoćemo pravog Leonarda, koji pravi razliku, koji je sa ekipom… Takav nama treba!

Fudbal Super League Season 2017-2018
FK Partizan-Pripreme
Beograd, 12.06.2017.
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Ipak se obistinilo ono što je među prvim svojim izjavama rekao Đukić, a to je da nije imperativ naći novog štopera, pored Lazara Ćirkovića na kojeg bi moglo ozbiljno da se računa. Sada je trener šampiona Srbije rekao da je sa Ćirkovićem tim dobio stabilnosti i sigurnost, kao i da u tandemu sa Ostojićem odlično funkcioniše.

Kada je reč o novim igračima, strateg kluba je izjavio da je zadovoljan zalaganjem Danila Pantića i Nemanje Miletića, ali ono što navijače posebno zanima, jeste Sejduba Suma:

– Svi koji prave razliku – naći ćemo im mesto. Bitno je da nam dođu veliki igrači. Mi smo momcima predložili ideju, bili su saglasni, prihvatili su je, ne može niko da je odbaci, iskoči iz nje.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter