17
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

OGLASIO SE MARKO NIKOLIĆ: Bivši trener Partizana obrazložio odluku i već je upravi predložio svog naslednika! (FOTO)

Objavljeno: 31.05.17 u 20:29

Prvi put od kako je pre nekoliko sati podneo neopozivu ostavku na mestu trenera, Marko Nikolić se oglasio u javnosti i obrazložio svoju odluku.

Nakon što je mnoge navijače pogodila vest o odlasku Marka Nikolića, mnoge je zanimalo zbog čega je sjajni stručnjak doneo takvu odluku.

On je pokušao da je objasni, istakavši da su u pitanju isključivo sportski motivi.

– Članovi uprave su učinili su maksimalan napor da ostanem… Svi razlozi nemaju veze sa Partizanom, nego sam deset godina u ovoj ligi i ovom sezonom sam dostigao maksimum, osvajanjem svega što se moglo. Osetio sam potpunu zasićenost ovom ligom. Imao sam na stolu tri, četiri ponude u poslednjih deset dana – Belgija, Rusija, Mađarska. Čista sportska odluka je da se oprobam na sledećem nivou. Željan sam novog izazova, da radim u klubu koji će i tamo želeti da bude šampion, a kod mene je prevagnula želja za novim dokazivanjem u drugoj zemlji – izjavio je Nikolić za ‘Mondo’.

Navijači su verovali da će tek sada za Nikolića biti izazov napad na Ligu šampiona, ali je očigledno veći bio u Mađarskoj i klubu o kom ima samo reči hvale.

– Naravno da je Liga šampiona sa Partizanom najveći izazov za trenera, ali ovaj projekat koji sam prihvatio (Videoton, prim. aut.) nije na dva meseca i nije samo Liga Evrope u pitanju, već je reč o nečemu na duže staze. Reč je o odlično organizovanom klubu, sa novim trenerskim centrom, u lepoj zemlji i lepom gradu. Sve to je za mene bilo izazovno i video sam to kao izvanrednu prilika da konačno mogu da rešim neka egzistencijalna pitanja – istakao je Nikolić.

FOTO: STARSPORT

Rastanak je, i ovog puta, podneo vrlo emotivno.

– Iskreno, dosta emotivno i teško pada rastanak sa Partizanom. Svaki put. Bilo je to sad, posle velikog, istorijskog uspeha, a bilo je tako i prošli put (smenjen je 25. marta 2013. gdine, prim. aut.). Partizan je institucija koja uvek zaslužuje respekt. Velika je čast biti deo Partizana. Znamo kakva armija diše za taj klub. A ja sam ponosan na sve urađeno za ovo vreme

– Pobede nad ‘večitim rivalom’ su najslađe i najvažnije. Na njih sam posebno ponosan i srećan. Bilo je različitih kolega sa suprotne strane, svi su bili inspirativni protivnici. Ipak, ova ‘dupla kruna’, šesta u istoriji kluba, posebno mi je značajna, važna i draga.

Nikolić je čak upravi i sportskom direktoru Ivici Ilievu predložio svog naslednika. Iako nije želeo da otkrije ime, jasno je bilo da se radi o Iliji Stolici.

– Tokom razgovora smo se dotakli teme eventualnog naslednika i ja sam izneo svoju ideju kao eventualnu pomoć. Ta ideja se poklopila sa idejom sportskog direktora. Biće to dobar izbor – uverava Marko Nikolić.

FOTO: STARSPORT
0
0
17 Komentara
  1. Šta se čudite?Pa uprava ga oterala,tražio čovek pojačanja za LŠ,a ovi ne da neće nikog da dovedu već će da prodaju sve sto mogu!

    0
    0
    Odgovori
  2. Pobegao glavom bez obzira!!! Doshao, namestili mu prvenstvo i kup i sada odlazi dignute cele! Pa gde cesh lepshe! Shteta shto nihe ostao u Partizanu da ga posle deset kola opet smene sledece sezone!

    0
    0
    Odgovori
  3. Потрудићу се да нетражим праве речи којима бих ти исказао сав свој бол,бес према теби,јер да их нађем вероватно их неби објавили,зато ћу да покушам да будем фер,спортиста(за разлику од тебе) и да те невређам,већ да ти пожелим само једно(друго ништа и незаслужујеш од мене)да се никад више невратиш у Партизан издајице.
    Издајица је увек било,и биће,а ти си на тој листи(за мене) на првом месту.

    0
    0
    Odgovori
  4. IZDAJNIČE!!!Ne znam kad sam bio ovako razočaran!!!Zar zbog nekog tamo mađarskog kluba ostaviš Partizan pred ligu šampiona,bezbožniče,sram te bilo!Pokazao si još u Mariboru kakva si ljiga kad si vređao igrača svog kluba na rasnoj osnovi,ali mi smo to prećutali,ali sad i nama zabadaš nož u leđa!Hvala ti za duplu krunu,i daleko ti lepa kuća i što dalje od Partizana!

    0
    0
    Odgovori
    • Marku svako dobro i sreća,ovde je razvaljivao jedini klub koji se predstavlja da nešto vredi (ranije je vredeo više i uspešniji je od Partizana)) i šta dalje.Danas mu je cena tolika,a sutra kada ovi rasprodaju tim i dobije otkaz, kolika će mu biti?Lično mi je žao ,ali i drago da čovek obezbedi egzistenciju jer trenerska je sudbina neizvesna.Uostalom bio je oteran iz Partizana,a ipak pristao da se vrati kada je trebaklo pomoći. Marko ,hvala još jednom.

      0
      0
      Odgovori
    • Marku svako dobro i sreća,ovde je razvaljivao jedini klub koji se predstavlja da nešto vredi (ranije je vredeo više i uspešniji je od Partizana)) i šta dalje.Danas mu je cena tolika,a sutra kada ovi rasprodaju tim i dobije otkaz, kolika će mu biti?Lično mi je žao ,ali i drago da čovek obezbedi egzistenciju jer trenerska je sudbina neizvesna.Uostalom bio je oteran iz Partizana,a ipak pristao da se vrati kada je trebalo pomoći. Marko ,hvala još jednom.

      0
      0
      Odgovori
  5. Razumem coveka u potpunosti ,zeljan je malo evrope dosta mu je vise ovih beton liga .Vidi se da je uspesan trener i zeli nesto mnogo vise .Hvala mu za ovo sto je uradio dupla kruna ni malo nije mala stvar.

    0
    0
    Odgovori
  6. Dragi navijači Partizana, ovo je sve samo nije sportska odluka da Markec napusti Partizan.
    Iza ove priče stoji politička pozadina i ništa drugo.
    Marko nije napustio Partizan zbog „unosne“ ponude već zbog pritiska kriminalno-političke strukture u zemlji i klubu.
    Koji bi to trener napustio klub posle ovakog uspeha kada je prije nepunih 5 dana uzeo duplu krunu (kup i prvenstvo), recite mi koji!?!
    Nikolić je bio pod pritiskom, jer je došao u Partizan u onom periodu kada Partizan nije skoro imao nikakve šanse da uzme prvenstvo koje nije bilo obećano Partizanu.
    Malo su se preračunali i podcjenili Nikolića.
    Kap koja je prelila čašu je bilo finale Kupa i tada je to bilo to,
    Nije slučajno Vazura imao kod sebe pištolj i nije slučajno priveden od strane policije.
    Nažalost živimo u takvoj državi gdje svako uzima za sebe pravo da vedri i oblači.
    Manite mi tu priču da je otišao u Videoton za neke „velike“ pare koje pominjete.
    Svima nam je jasno pa i navijačima Partizana da Nikolić ne vredi te cifre i da Nikolić da je do njega i da nije pod pritiskom nikada ne bi napustio Partizan, bar sada kada je u pitanju Liga šampiona.
    Svima bi bilo jasnije da je napustio Partizan bez osvojenog prvenstva i Kupa Srbije, ajde čovjek nije uspio i otišao dalje, ali ovako nema smisla.
    I to baš sada u ovom momentu par dana nakon pobjede i u momentu kada nam dolaze kvalifikacije za Evropu.
    Ovo treba da izgleda baš tako kako su naumili, da navijači budu kivni na Nikolića što napušta Partizan, baš tako da je otišao za velikim parama i da mi navijači mislimo da mu nikada nije bilo stalo do Partizana.
    Nemojte da uspiju u onome što su naumili, da sa ljutnjom gledamo na sva ovo dešavanja u i oko Partizana jer oni to žele.
    Svi oni sada zadovoljno trljaju ruke zbog ovoga što se sada dešava.
    Sačekajmo još malo, uskoro ćemo saznati o čemu se tu radi i zbog čega je Nikolić napustio klupu Partizana.
    Sve su opcije otvorene i ima više razloga za odlazak, ali ovo što nam se plasira stvarno nema smisla.
    Ide se na destabilizaciju Partizana, da nas oslabe, da se okrenemo jedni protiv drugih.
    Budimo strpljivi i okrenimo se kvalifikacijama i našem voljenom Partizanu.
    Sada treba da budemo jaki i složni.
    Partizan iznad svega.
    P.S.
    Isti ovakav komentar sam ostavio na drugom sportskom portalu.

    0
    0
    Odgovori
    • glodaru a šta misliš na ovo: neću da vodim klub koji će se rasprodati do početka kvalifikacija za ligu šampiona i svi iz uprave na čelu sa piletom ( Vladimir Vuletić) uzeti ogromne pare i onda ja ću biti kriv za neuspeh koliko god je celav ipak nije glup

      0
      0
      Odgovori
      • Само да ниси рекао ово ,,глодару“ коментар би био ок.
        Овако, и ја сам помислио прво на то што си написао иако сва дешавања остала уливају неку сумњу и оно главно : сисај звездо

        0
        0
        Odgovori
  7. Ne zelim da izvlacim iz konteksta, ali ja zaista ne razumem sto on govori.

    Prvo kaze:“Čista sportska odluka je da se oprobam na sledećem nivou.“

    A zatim:“…video sam to kao izvanrednu prilika da konačno mogu da rešim neka egzistencijalna pitanja.“

    Cekaj, druze, jel’ ides zbog sportskim motiva ili zbog kinte!?

    Znamo svi odgovor. Ako ne zelis da priznas, onda ne lupetaj.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter