0
ATP

ROLAN GAROS: Pobeda Troickog, poraz Jankovićeve

Objavljeno: 29.05.17 u 14:14

Viktor Troicki uspeo je da se plasira u drugo kolo Rolan Garosa, pošto je u provm kolu savladao Jevgenija Donskoja 3:0, dok je Jelena Jaković poražena od Rišel Hogenkamp sa 2:0 u setovima.

Troicki je loše započeo meč, Donskoj je poveo sa 3:0 nakon što je u drugom gemu napravio brejk, ali je naš teniser uzvratio u petom, smanjio na 3:2, potom poravnao na 3:3, da bi u taj-brejku došao do 7:4 i 1:0 u setovima.

Drugi set je počeo dugim gemom, ali je Troicki odbranio čak šest brejk lopti, kasnije je to učinio još dva puta, da bi u desetom gemu on oduzeo servis protivniku i tako poveo sa 2:0.

To kao da je slomilo Donskoja, pa je Troicki u poslednjem setu čak tri puta oduzeo servis protivniku i stigao do drugog kola, gde će igrati protiv pobednika duela Bazijavšili – Simon.

Sa druge strane, Jelena Janković nije uspela da se plasira u drugo kolo, pošto je Hogenkampova već na početku pokazala da se ne šali, dva puta je oduzela servis našoj teniserki i sa 6:2 došla do 1:0.

U drugom setu Jankovićeva je prva napravila brejk, ali je prednost uspela da održi tek na jedan gem, pošto je na svom drugom servis-gemu Holanđanka bila bolja, izjednačila na 3:3. da bi u 12. gemu, pri rezultatu 6:5, oduzela Jankovićevoj servis i došla do trijumfa vrednog plasmana u drugu rundu.

 

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter