8
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

HOTSPORT PITANJE: Delije, koga biste od stranaca ostavili u Zvezdi i sledeće sezone? (ANKETA)

Objavljeno: 20.05.17 u 17:00

Crvena zvezda je pred gubitkom titule, od toga je deli svega 90 minuta igre i jedan bod potreban Partizanu, te se navijači već pitaju u kom sastavu će crveno-beli igrati sledeće sezone koja počinje već 29. juna prvom utakmicom u Evropi.

Pred još uvek aktuelnim šampionom Srbije biće ‘veliko spremanje’ i ‘renoviranje’ tima. Ne samo zbog činjenice da je titula izgubljena, da neki momci žele da napuste klub, već i novog pravila u Superligi Srbije po kome će samo četiri stranca moći na teren, a Crvena zvezda ih za sada ima šest. Sada se postavlja pitanje kome će se uprava kluba zahvaliti, a to sigurno neće biti samo dvojica, jer se očekuje da dođe bar jedan novi.

Tako bi Crvena zvezda mogla da oslobodi tri mesta, to jest jedno bi bilo oslobođeno tako što bi defanzivac Abraham Frimpong dobio srpski pasoš kao stanovnik Srbije već šest godina. Jedan od onih koji bi mogao da digne sidro, a da to Delije ne žele je Gelor Kanga za kog će sigurno biti unosnih ponuda. Preostala dvojica bili bi momci koji su ove sezone totalno podbacili, a to su Damjan Le Talek i Džon Ruiz. Evo učinka ove sezone Zvezdinih stranaca.

GELOR KANGA

Apsolutno je ove sezone mnogo pokazao, mada je Zvezdi dva puta ‘pucao u noge’ kada je to najmanje bilo potrebno. Prvi put protiv Ludogoreca kada je tokom pauze na poluvrmenu udario bugarskog igrača i ostavio tim na cedilu, drugi pre samo nekoliko nedelja kada je rešio da gol protiv Vojvodine proslavi skidanjem dresa, te ga nije bilo na ‘travnatom tepihu’ protiv Voždovca kada je titula (najverovatnije) izgubljena. Odigrao je ove sezone 30 utakmica postigao je sedam golova i ‘upisa’ 15 asistencija. Dobar učinak, dovoljan da se proda…

ABRAHAM FRIMPONG

Defanzivac iz Gane je stigao u januaru i nije ostavio loš utisak, mada može i bolje, samo kada se u odbrani Zvezde zatovre svi prozori i vrata da ne duva promaja. Prednost Frimponga je ta što bi uskoro mogao da postane ‘domaći’ igrač, te njegov ostanak ne pravi problem. Bio je standardan ovih šest meseci, znao je da zasija, ali i da pogreši…

MIČEL DONALD

Ni senka onog igrača iz prethodne sezone i ne samo tad, već i sa početka ove. Da li je došlo vreme za dizanje sidra i zasićenja na proceni je uprave, ali je stari Donald prekopotreban Zvezdi. Produžio je ugovor na još godinu dana sa opcijom da ode u slučaju dobre ponude. Odigrao je 36 utakmica ove sezone, postigao je pet golova i namestio dva.

DAMJAN LE TALEK

Francuz je podbacio. Spekuliše se da više nije srećan u dresu Crvene zvezde i da želi da ide. Čini nam se da to svi žele oko i na stadionu ‘Rajko Mitić’. Bio je standardan, odigrao je 44 utakmice i postigao tri gola. To nije njegov zadatak bio, dobar pas jeste, ali ga videli nismo.

RIČMOND BOAĆI

Zna da da gol, ali se utapa u letargiju ako ne ide celom timu. Stigao je letos i još 12 meseci mu nema mrdanja iz Beograda, sem ako Latina ne odluči drugačije. Odigrao je 15 utakmica, postigao je devet golova i jednom je asistirao. Obećava, mogao bi da bude koristan i sledeće sezone, ako on to bude želeo…

DŽON RUIZ

Najveći promašaj Crvene zvezde posle Edsona Silve, pa možda veći i od Tomasa Fibela. ‘Kleo’ se Zvezdan Terzić u Kostarikanca, ali izgleda da za njega lopta na Markani drugačije odskače nego tamo gde su ga gledali. Navodno, povređen je i nema ga u timu, ali navijači ne haju. Odigrao je 33 utakmice, postigao je šest golova i ‘upisao’ dve asistencije. Premalo za igrača koji je Crvenu zvezdu morao da vodi do titule. Prodaja nije realna, jer zainteresovanih nema, a raskid ugovora, da li se ispalti…

Delije, ocenite igru Zvezdinih stranaca i ostavite vaše mišljenje u našim komentarima.

Ko bi trebalo da ostane u Zvezdi naredne sezone?

Pogledaj rezultate

Loading ... Loading ...
0
0
8 Komentara
  1. Zvezda treba da se oslanja na svoju školu fudbala, nešto kao Ajaks a ne na ove limitirane, jalove i neborbene strance. Dokazali su se protiv Voždovca, kada su i izgubili šampionat. Niko nije imao pojma a, setimo se, u januaru ih je ovaj nekompetentni menadžment Zvezde najavljivao na sva zvona, hvaleći ih, servirajući nam seriju laži, nebuloza i mistifikacija o „strašnim“ strancima. Kad ono ćorak! Voždovac, sa svojom ekipom za radničke sportske igre,ih je spustio na zemlju. Pokazali su svu svoju nemoć, odnosno pravu vrednost a to je apsolutna nula. Frimpong je otkrio pravo lice protiv Voždovca, Kanga je neškolovani fudbaler koji ima u proseku po dvadesetak izgubljenih lopti po utakmici, čovek koji nema dribling, Boaći, večita rezerva iz talijanskog fudbala, sa radijusom kretanja u okviru šesnaesterca, neefikasan, sa loptom u nogama okrenut prema golu – totalno bezopasan, o ostalima neću da trošim reči, jer nisu zaslužili ni lošu ocenu. Ne daj Bože, da neko od ovih stranaca ostane iduće sezone. Svi pod hitno treba da dobiju karte u jednom pravcu a sa njima i Terzić, rodonačelnik pogubne strategije „Stranci nemaju alternativu! Napolje iz Zvezde!

    0
    0
    Odgovori
  2. Svi ovi igrači bi bili duplo bolji da je Zvezdi jedan Robert Prosinečki. On je i Kaduu vratio samopouzdanje,igrao se tehnički savršen fudbal,brz…trener može da pokrene igrače i vrati im veru u sebe i tim.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter