0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

ŠARAC I OŽEGOVIĆ PRED RAD: Uvek postoji motiv da se igra fudbal, biće lepa utakmica

Objavljeno: 19.05.17 u 15:55

Čukarički u nedelju 21. maja dočekuje Rad u poslednjem 37. kolu Superlige Srbije, obe ekipe ulaze rasterećeno u igru, a pomoćni trener Dragan Šarac i napadač Ognjen Ožegović obećavaju lep fudbal.

– Meč nema velikog značaja ni nama ni Radu. Sticajem okolnosti smo u plej autu i u poslednjoj utakmici kao i u svakoj do sad pokušaćemo da pobedimo i ostanemo prvi u ovom delu takmičenja. Rad je imao pad u igri, ali su se uzdigli pobedom kojom su osigurali opstanak – rekao je Šarac na konferenciji za novinare u Čukaričkom.

Upitan koliko je teško pripremati ekipu za utakmice bez velikog značaja Šarac je rekao da su igrači profesionalci, da moraju sto posto da odigraju sve utakmice i pokažu i treneru i sebi da zaslužuju dres Čukaričkog.

Ognjen Ožegović je istakao da mu nikad nije teško da nađe motiv za utakmicu, jer kako je pojasnio ‘bavim se fudbalom i fudbal mi je sve’.

– Čukarički je i u plej autu pokazao da je dobra ekipa – rekao je snažni centarfor i naveo da iščekuje utakmicu sa Radom i sprema se za nju kao i za svaku pre te.

FOTO: STARSPORT

Na konferenciji uoči poslednjeg prvenstvenog kola ekipa emisije Soskanala ‘Total soker’ poklonila je Ožegoviću ručni sat za najlepši gol 33. kola kada je Čukarički na Banovom brdu pobedio Metalac 2:0, golom mladog napadača u 67. i štopera Đorđa Đurića u 74. minutu.

– Jevta (napadač Aleksandar Jevtić) je ušao u igru i znao sam da će mi asistirati za pogodak. Namestio mi je već šest-sedam golova, svaka mu čast i hvala na tome. Što se tiče sata žao mi je što ih nisam više osvojio u ovoj sezoni – rekao je Ožegović u kontekstu da želi da postiže što više lepih golova. Dodao je i da napadači obično postižu golove u 16 metara koji nisu atraktivni, ali da se njemu „opet sve lepo namestilo“.

Šarac je tom prilikom opisao nagrađeni gol sa stadiona Čukaričkog na Banovom brdu.

– Jevtić je ušao u drugom poluvremenu fenomenalno prošao po boku, centrirao i Ožegović, baš kao što ekipa vežba na treningu, odlično napao prostor prve stative i iz voleja postigao lep gol. Cela akcija je bila prelepa i zasluženo je osvojio sat – dodao je trener.

Autor emisije „Total soker“ Nebojša Petrović je podsetio da su Ožegovićevi pogoci više puta proglašavani za najbolje u kolima, a poslednja dva puta i za najlepše u sezoni.

Ožegović je u poslednjoj utakmici Čukaričkog u Novom Pazaru postigao tri gola i popeo se na treće mesto liste strelaca domaćeg prvenstva, a redakacija Superlige Srbije ga je drugi put ove sezone proglasila za najboljeg igrača kola.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter