2
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

NIKOLIĆ: Ovo nema nigde, mi smo jedina liga koja se bavi saopštenjima i suspenzijama

Objavljeno: 19.05.17 u 12:05

Crno-beli se nalaze na korak od titule šampiona Srbije.
Taj korak će pokušati da pređu u nedelju kada u Beograd stiže Mladost iz Lučana.

Povodom toga je danas pred novinare stao šef struke Partizana, Marko Nikolić, koji se vraća na klupu crno-belih nakon što je duel sa Radničkim iz Niša zbog suspenzije proveo na tribinama.

Nemam mnogo toga novog da kažem, moraću da se ponovim, iako biste vi voleli nešto novo. Nalazimo se samo na jedan korak od ostvarenja cilja. Imali smo sportski fokus čitavog igračkog i stručnog štaba. Serija ne bi mogla da traje da nismo imali izraziti kvalitet igre tokom cele ove serije. Moram da istaknem igrače koji su najzaslužniji, otpočeo je Nikolić.

Tim iz Lučana je trenutno četvrti u plej-ofu Superlige i igraće evropska takmičenja u sledećoj sezoni što je izvan svaih očekivanja ovog kluba koji nije imao evropske ambicije na startu. Sem toga, ukoliko Mladost pobedi u Humskoj a Crvena zvezda takođe trijumfuje u poslednjem kolu, tako će ova ekipa i direktno uticati na pitanje šampiona.

– Mladost iz Lučana je najprijatnije iznenađenje ovog prvenstva. Moj kolega na njihovoj klupi kog znam skoro 10 godina uvek okuplja iskusnu ekipu i uvek ima nekolicinu mladih igrača. Apelujem na našu publiku da shvate da utakmica nije svečarska, već takmičarska. Do toga može doći samo kada bude najbolji srpski sudija odsvirao kraj utakmice. Očekujem da navijači napune stadion, da nas nose svih 90 minuta i apelujem na publiku da svu pažnju emocije i koncentraciju usmere ka igračima Partizana. Da iskažu veliku količinu pameti i ljubavi prema klubu. Mislim da su oni to zaslužili. Očekuje nas poslednji korak i moramo sigurno da ga napravimo, dodao je trener crno-belih.

Nekadašnji trener Rada je prokomentarisao i povratak bivšeg fudbalera tima sa Banjice a sadašnjeg defanzivca Partizana, Lazara Ćirkovića koji je dobio šansu već u Nišu. Jednu od najboljih prilika na utakmici je imao Ćirković kada je Radoš Bulatović sa gol linije odbranio Radnički.

– Izuzetno sam zadovoljan i nisam imao dilemu. On je igrač koji je u mom prvom mandatu imao utakmice protiv Totenhema i Crvene zvezde u četiri dana i te zadatke besprekorno odradio. Oseća se hemija među igračima, svako ko je bio sa nama, a veći deo sezone proveo sa strane, pa uskakao, doprineo je našoj ekipi.

Što se igračkog kadra tiče, Marko Nikolić je dodao da se Everton Luiz oseća sve bolje i da će u odnosu na proces oporavka proceniti kada će moći da računa na Brazilca. Naravno, bilo je reči o saopštenju Radničkog koje je klub iz Niša sastavio posle gostovanja Partizana:

– Ja sam čovek sporta. Moj posao je ono što igrači prikazuju na terenu i da naš tim pokazuje dobru igru. Sve ostalo što se dešava oko sporta je skroz van razuma, neprihvatanje nekoga da je bolji, nemam vremena za to. Zato i apelujem na navijače da svu energiju usmere na igrače koji su na terenu. Jako je lepo što je sve više publike uz nas, njima to mnogo znači i sada je jako bitno da budemo zajedno, jedni uz druge, do pobede. Svi zajedno moramo da doprinesemo da naš fudbal bude još bolji. Možemo da pričamo o struci, igračima, ali ne želim o okolnim radnjama. Mislim da smo mi jedina liga na svetu koja se trenutno bavi saopštenjima i suspenzijama, to mislim da nema nigde.

Sa lica mesta: Stefan Smuđa

0
0
2 Komentara
  1. Nikolic moze da nam bude simpatican ili ne,da ga gotivimo ili na, ali jedno je sigurno i niko mu to ne moze pobiti, uvek je isti i nikada se nije oglasavao kao sto se ni ne oglasava o drugim temama sem o onim koje su vezane za fudbalsku igri,fudbalere i onome sto se desava na terenu.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter