0
Košarka

FOTO: STARSPORT

SLS: Zvezda i dalje nepogrešiva, odlična partija Nejta Voltersa (FOTO)

Objavljeno: 15.05.17 u 20:38

I osmi put je u košarkaškoj Superligi tim sa ‘Malog Kalemegdana’ upisao trijumf.
Danas je Crvena zvezda bila bolja od Spartaka i slavila rezultatom 89:60.

Početnih nekoliko minuta je obeležio egal, prve poene ne meču je ubacio gostujući tim, da bi Zvezda preuzela vođstvo i nastavilo se sa naizmeničnim pogađanjima. Do prve ozbiljnije razlike crveno-beli dolaze sredinom prvog kvartala kada su došli do plus šest poenima Marka Gudurića. Nakon toga sledi još bolja igra pulena Dejana Radonjića i serija od 9:0 za prednost od plus 14 pred kraj četvrtine.

U istom ritmu se igralo i u daljem toku utakmice. Crveno-beli su čuvali dvocifrenu razliku a Spartaku nije polazilo za rukom da napravi seriju kojom bi smanjio zaostatak. Sredinom drugog kvartala je košem Jelenića gostujući tim stigao na minus 20, nakon toga je precizan bio Marko Simonovioć, ali je i Matić pogodio trojku kojom su Subotičani konačno imali zaostatak manji od 20 poena. To su bili poslednji poeni Spartaka u prvom poluvremenu, efikasnost je opala ali to ni Zvezda nije maksimalno iskoristila jer je ubacila svega četiri poena za rezultat 46:23 na poluvremenu.

Ponovo je svežina crveno-belih uradila svoje. Početni deo deonice je pripao Zvezdi koja je iz akcije u akciju imala sve ubedljivije vođstvo. Crvena zvezda je igrala sjajno u tom delu meča, ali je, za razliku od treće četvrtine, tim sa severa Srbije bio u velikoj meri precizniji. Košem Miščevića je Spartak opet bio ispod 20 poena zaostatka, ali nikako nije mogao da ceo period odigra bolje i vrati se rezultatski.

Rezultatom 65:43 ušlo se u poslednju četvrtinu. Crvenoj zvezdi je ostalo samo da dovrši deo koji je započela tokom prvih pola sata igre. Najubedljiviju prednost su domaći stekli u drugoj četvrtini koja je i zaslužna za veliko vođstvo igrača Dejana Radonjića. Pogotkom Nejta Voltersa sredinom poslednjeg kvartala je Zvezda bila izuzetno blizu da dobaci razliku i od 30 poena što joj nije uspelo do kraja meča.

FOTO: STARSPORT

Crveno-bele je predvodio Nejt Volters sa 15 poena, 12 je imao Dobrić, a Bjelica i Dženkins po 11. Jelenić je na drugoj strani ubacio 14, Matić 11, a Kesar 10.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

CRVENA ZVEZDA – SPARTAK SUBOTICA 89:60
(28:16, 18:7, 19:20, 24:17)

CRVENA ZVEZDA: Volters 15, Tompson 6, Dangubić 4, Mitrović 2, Simanić 2, Dobrić 2, Simonović 8, Dženkins 11, Gudurić 8, Jović 4, Kuzmić 6, Bjelica 11.

SPARTAK: Matić 11, Jovišić 7, Prlja 5, Nikolić 3, Kesar 10, Tresač -, Miščević 7, Jelenić 14, Kuridža -, Fekete 3.

[/stextbox]

Rezultati by SofaScore

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter