3
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

‘MENJA PASOŠ’: Golman Partizana neće više braniti za Srbiju?

Objavljeno: 14.05.17 u 13:50

Nekada mladi reprezentativac Srbije spreman je da promeni boju dresa nacionalnog tima, ali prvo mora da zasluži poziv selektora Mehmeda Baždarevića.

Bio je jedan od najboljih golmana Superlige Srbije. To mu je bila karta da se sa Banovog Brda prebaci u komšiluk na Topčidersko brdo i obuče dres Partizana. Ipak, u Humskoj je naleteo na jaku konkurenciju, te je postao zamena za Filipa Kljajića. Povredom ‘jedinice’, Nemanja Stevanović je dobio svojih pet minuta u ‘crno-belom’ dresu, a to je odmah aktiviralo priču da bi mogao da napusti reprezentaciju Srbije i postane golman Bosne i Hercegovine.

– U poslednjih nekoliko meseci bio sam u drugom planu u Partizanu i, logično, nisam ni mogao da se nadam pozivu za reprezentaciju. Imam dvojno državljanstvo, BiH i Srbije, i bez problema mogu da igram za jednu od te dve reprezentacije, iako sam imao kontakte s još jednim nacionalnim timom sa prostora bivše Jugoslavije.Ne bih imao ništa protiv poziva Mehmeda Baždarevića, naravno ukoliko ga svojim odbranama u Partizanu zaslužim.U reprezentaciji BiH nastupa moj rođak Miroslav Stevanović i znam da se radi o izuzetno kvalitetnom timu, a nekoliko reprezentativaca sam upoznao – istakao je za ‘Dnevni avaz’, Nemanja Stevanović.

Golman Partizana je u razgovoru za ‘Dnevni avaz’ pokazao da prati šta se dešava u Premijer ligi BIH.

– Igrama u finišu jeseni i tokom proleća Željezničar je pokazao da je najbolji tim u BiH, siguran sam da će osvojiti titulu. Plavi imaju najbolji raspored i, ukoliko ostanu neporaženi u meču protiv Sarajeva, šampionski pehar u poslednjem kolu stiže na Grbavicu – zaključio je Stevanović.

Nemanja Stevanović se sjajnim odbranama u dresu Čukaričkog preporučio selektorima mlade selekcije Srbije Radovanu Ćurčiću i Mladenu Dodiću, bio je deo reprezentacije, ali nije odigrao nijedan meč. Možda više sreće bude imako kao naslednik Asmira Begovića…

0
0
3 Komentara
  1. Momak neverovatne hitrine i refleksa,zaista. Pogledajte kad on igra samo kojom hitrinom on resava svo posao! Istina, mlad je, ima nekih nedostataka u njegovoj igri. Npr.,mora hitno da resi pitanje blagovremenosti istrcavanja jer biva uhvacen da je prerano izleteo. Njegova hitina ga katapultira i to tesko kontrolise. Sto se tice odbrana na golu, tvrdim da mu u SL nema ni priblizno ravnog!!! Mislim da je velika steta ako se svicuje na BiH, ali sta da se radi, decko je rodjen u Semberiji. Najpostenije je u ovakvim situacijama da sam odluci.
    Ovim ne kazem da je Kljajic losiji, nijanse su u pitanju i tu odlucuje senioriti, tj. iskustvo izvanrednog golmana .

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter