0
Evropske lige

SERIJA A: Slavlje u Atalanti, Fiorentina preti Milanu (VIDEO)

Objavljeno: 13.05.17 u 23:35

U prvim mečevima 36. kola Serije A, Atalanta i Milan su odigrali nerešeno, 1:1, dok je Fiorentina bila bolja od Lacija 3:2 u duelima timova koji konkurišu za plasman u evrotakmičenja.

Do kraja prvenstva Italije ostalo je još dva kola, a situacija se pošteno zakomplikovala, kada je borba za plasman u Ligu Evrope u pitanju.

Milanu je bila potrebna pobeda kako bi ostao korak ispred Fiorentine pred završnicu sezone, ali su „rosoneri“ odigrali tek 1:1 protiv Atalante, koja je ovim bodom praktično obezbedila direktan plasman u najmasovnije evropsko takmičenje.

Atalanta je više i želela pobedu, pa je tim iz Bergama poveo preko Kontija u pretposlednjem minutu prvog dela igre, da bi na 1:1 izjednačio Delofeu u 87. minutu.

Iako još nije definitivno, navijači ovog tima već slave plasman u Evropu, u kojoj nisu igrali od 1991. godine, pošto su obezbeđene kvalifikacije za Ligu Evrope, a samo bod nedostaje za direktan plasman.

(Youtube/Goals TV)

U meču koji je odigran ranije danas, Fiorentina je bila bolja od Lacija sa 3:2, iako je prvi deo okončan bez golova. Lacio, koji je u ovaj meč ušao bez rezultatskog imperativa, pošto je obezbedio plasman u Ligu Evrope a u Ligu šampiona ne može, nije želeo da domaćinu prepusti tek tako prekopotrebne bodove za plasman u Ligu Evrope, pa je poveo u 55. minutu preko Keite Baldea, ali je Fiorentina od 67-77. minuta postigla tri gola i stigla do 3:1, i to preko Babakara u 67, Kalinića u 73. i autogolom Lombardija u 77. minutu. Uspeo je Mugrija da smanji u 81. na 3:2, ali više od toga Rimljani nisu mogli.

„Viola“ je tako došla do sedme pozicije, sa bodom manje od Milana, koji je šesti i išao bi u kvalifikacije za Ligu Evrope. 

Svakako, Milan ima veću šansu da stigne do cilja, pošto ima mečeve protiv Bolonje na  svom stadionu i gostovanje Kaljariju, dok Fiorentinu očekuje duel sa Napolijem u Napulju, a potom Peskara u Firenci.

A svoju šansu iz prikrajka vreba Inter, koji ima 56 bodova, a sutra igra svoj meč protiv Sasuola.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

SERIJA A, 36 KOLO

Subota

Fiorentina – Lacio 3:2 (0:0)

(Babakar 67, Kalinić 73, Lombardi 76 a. g. – Keita 55, Murgija 81)

Atalanta – Milan 1:1 (1:0)

(Konti 44 – Deulofeu 88)

Nedelja

12.30 Inter – Sasuolo

15.00 Bolonja – Peskara

15.00 Kaljari – Empoli

15.00 Krotone – Udineze

15.00 Palermo – Đenova

15.00 Sampdorija – Kjevo

15.00 Torino – Napoli

20.45 Roma – Juventus

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

[/stextbox]

 

 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter