0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

BATAK PRED DERBI SA NIŠLIJAMA: Istrošeni smo, potrebno je da osvežimo tim

Objavljeno: 12.05.17 u 14:35

Šef stručnog štaba Vojvodine Radoslav Batak izjavio je da su igrači dosta istrošeni posle napornih utakmica protiv Crvene zvezde i Partizana u poslednje vreme i da će ekipa do kraja sezone biti osvežena sa fudbalerima koji su do sada imali manju minutažu.

U petom kolu plej ofa Super lige Srbije, fudbaleri Vojvodine sutra dočekuju ekipu Radničkog na “Karađorđu”. Voša je u sredu gostovala Partizanu u Beogradu i doživela minimalan poraz kojim se oprostila od daljeg učešća u Kupu Srbije, ali sutrašnjom pobedom može i teoretski da obezbedi plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope, što je, uoči početka ovog prvenstva, bilo postavljeno kao primarni rezultatski cilj.

Sutrašnja utakmica biće ukupn0 48. meč za fudbalere Vojvodine u ovoj sezoni, čime će se izjednačiti rekord po broju odigranih utakmica postavljen prošle godine. S obzirom na to da, posle meča protiv Radničkog, crveno-belima predstoje još i utakmice protiv Voždovca i Javora, to znači da će Vojvodina ove sezone odigrati ukupno 50 takmičarskih mečeva – više nego u bilo kojoj drugoj sezoni u svojoj istoriji!

Toga je svestan i šef stručnog štaba Radoslav Batak, koji će, kako je i sam najavio, iz tog razloga u nastavku prvenstvu pružiti šansu pojedinim igračima koji ove sezone nisu bili standardni.

– U protekle dve i po nedelje, od kako smo mi došli na čelo stručnog štaba, odigrali smo četiri jako teške utakmice: dva puta protiv Partizana u Kupu, zatim protiv Crvene zvezde i protiv Mladosti iz Lučana. Na svakom od tih mečeva, imali smo imperativ pobede. Igrači su fizički i emotivno istrošeni, s obzirom na to da Vojvodina nikada u svojoj istoriji nije odigrala više utakmica u toku jedne sezone. Na poslednja tri meča, pokušaćemo da osvežimo ekipu i probamo neke igrače koji su imali manju minutažu, s obzirom na to da nas već 29. juna očekuju kvalifikacije za Ligu Evrope, a Vojvodina mora da zna na koje fudbalere može da računa u predstojećoj sezoni – kaže Batak.

On se pohvalno izrazio o sutrašnjem protivniku Vojvodine, ekipi Radničkog iz Niša.

– Predvođeni su mladim trenerom koji je ponikao u našem gradu i taktički igraju jako zrelo, kvalitetno i uvek na rezultat. Međutim, Vojvodina uvek gleda sebe i u svaku utakmicu ulazi maksimalno i sa željom da pobedi, pa će tako biti i u preostala tri meča do kraja – kaže Batak.

Kadrovska situacija među crveno-belima pred ovaj meč je solidna, iako ekipa opet neće biti kompletna.

– Pojedini igrači su zadobili sitne povrede i udarce, ali kako trenutno stvari stoje, mislim da će sve biti kako treba. Videćemo još danas kako će se ko osećati na treningu, s obzirom na to da nije prošlo ni 48 sati od utakmice protiv Partizana, koja je i fizički i emotivno bila vrlo iziskujuća. Nažalost, trenažnom procesu još uvek ne može da se priključi Paločević, a od njega i doktora zavisi da li će biti sposoban da odigra bar jedan meč do kraja sezone. Sutra svakako neće biti u kombinaciji za tim, jer nije trenirao zajedno sa ekipom. S druge strane, posle izdržane suspenzije, u tim se vraća Trujić – ističe Batak.

FOTO: STARSPORT

Iako je nagovestio da će protiv Radničkog šansu dobiti igrači koji su ove sezone imali manju minutažu, to ne znači da rezultat neće biti važan.

– To nikad ne možemo da kažemo. Ja na prvom mestu gledam sebe kao trenera i svaki rezultatski neuspeh je prvenstveno moj neuspeh. Igrači koji će dobiti šansu rade izuzetno kvalitetno na treninzima – naglašava Batak.

Sutrašnji meč sudiće arbitar Petar Piper iz Čačka, koji je sudio i na utakmici između Radničkog i Vojvodine u Nišu u prvom delu sezone, kada je Vojvodina već u prvom poluvremenu ostala sa igračem manje, zbog crvenog kartona koji je dobio Novica Maksimović.

– Načuo sam za te priče, ali s obzirom na to da sam se tek pre šest meseci vratio u našu zemlju, iskren da budem, ne znam nijednog sudiju osim gospodina Mažića. Naše je da na terenu uradimo ono što je do nas. Stvarima na koje ne možemo da utičemo nećemo se ni baviti – ističe Batak.

Uoči prethodnog meča protiv Partizana, on je naglasio da od igrača zahteva da pokažu karakter i poštovanje prema dresu i grbu koji nose. Na konferenciji za novinare pred utakmicu protiv Radničkog, novinare je interesovalo koliko je u tom smislu bio zadovoljan izdanjem svojih igrača.

– Naravno da je na prvom mestu karakter, a na drugom taktička disciplina i umeće koje poseduju. U ovom trenutku, to je bio naš maksimum i generalno, ja nemam mnogo šta da zamerim igračima – kaže Batak.

Takođe na pitanje novinara, on je pojedine fudbalere posebno pohvalio, pri čemu je ostavio otvorenu mogućnost da sutra neko od njih zaigra od prvog minuta.

– Spremo i Stamenić su dobro ušli u utakmicu protiv Partizana, bili adekvatne zamene i doneli promenu u igri. Isto to mogu reći i za Đorđevića, iako je dobio malu minutažu – napominje Batak.

Šefu stručnog štaba Vojvodine, predstavnici medija spomenuli su Lazara Zličića.

– On je igrao protiv Mladosti i naravno da je i Zličić u kombinaciji. On je takođe u grupi igrača koji dobro rade na treninzima, ali kojima nedostaju utakmice, jer igrač ne može da se usavrši i da napreduje kroz treninge. Sutra će zaigrati oni koji fizički i psihički budu najspremniji, a videćemo ko će to biti. Nažalost, mesta na terenu ima samo za jedanaestoricu – rekao je Batak.

(Izvor: youtube / Fk Vojvodina)

Meč između Vojvodine i Radničkog igra se sutra od 19 sati na “Karađorđu”, a ulaznice će se prodavati po cenama od 300 (zapad) i 200 dinara (istok) na glavnoj blagajni stadiona (između zapadne i južne tribine), dok će ulazak na severnu tribinu biti slobodan. Jedno lice moći će da kupi najviše tri ulaznice, a za ulazak na stadion, karte će morati da imaju i deca svih uzrasta. Blagajne će biti otvorene na dan meča, najkasnije sat vremena pre početka utakmice.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter