0
Košarka

NBA: Lebron ruši sve pred sobom, furiozna završnica za pobedu Sparsa (VIDEO)

Objavljeno: 04.05.17 u 09:10

U nastavku plej-ofa NBA lige odigrane su dve utakmice u noći između srede i četvrtka, a pobede su zabeležili Klivlend nad Torontom i San Antonio nad Hjustonom.

Lebron Džejms (5,767) je u noći kada je pretekao Karima Abdula Džabara na drugom mestu liste najboljih strelaca u istoriji NBA lige, kada su u pitanju plej-of mečevi (5,762) Torontu ubacio 39 poena. Uz raspoloženog Irvinga, koji je dodao 22, Reptorsi nisu imali šanse – 125:103.

Tokom čitavog meča, Kavsi su kontrolisali situaciju, nakon tri četvrtine imali su 26 poena viška, i pobeda je došla više nego zasluženo.

Klivlend vodi sa 2-0 u seriji, do kraja su ostala još najmanje dva meča. Ukoliko Kavsi prođu, to znači još najmanje četiri utakmice protiv, izvesno je, Bostona, u nečemu što lako može da postane NBA klasik.

Dakle, Džejms će imati verovatno još najmanje šest prilika da do kraja plej-ofa ubaci ukupno 221 poen, pretekne Majkla Džordana (5.987), i zacementira mesto u istoriji lige kao jedan od najboljih.

(Youtube/Ximo Pierto)

U drugom meču odigranom večeras, mučio se San Antonio protiv Hjustona, sve do poslednje četvrtine. Serijom od 33-13 uspeli su da „prelome“ susret i stignu do ubedljivih 121:96.

Najefikasniji u ekipi Sparsa bio je Lenard sa 34 poena, a pratio ga je Toni Parker sa 18, koji je doživeo težu povredu, i čini se da je sezona za njega gotova.

Sa druge strane, Harden sa 13 poena nije pružio partiju kakvu je želeo, bolji od njega su bili Anderson sa 18 i Gordon sa 15.

(Youtube/Ximo Pierto)

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

NBA – plej-of:

Istočna konferencija, polufinale:

Klivlend – Toronto 125:103 (2-0)

Boston – Vašington (2-0)

Zapadna konferencija:

San Antonio – Hjuston 121:96 (1-1)

Golden Stejt – Juta (1-0)

[/stextbox]

 

 

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter