0
Fudbal

FOTO: Twitter

MESI DOBIJA NOVOG SELEKTORA: Sampaoli preuzima ‘gaučose’?

Objavljeno: 28.04.17 u 12:03

Trener Sevilje za sada je jedini kandidat da preuzme selekciju Argentine i pokuša da je plasira na Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine.

To je potvrdio prvi čovek argentinskog fudbala Klaudio Tapija koji je rekao da će savez sačekati i dogovor Horhea Sampaolija sa Seviljom.

– Mogu da potvrdim da je Sampaoli jedini kandidat, ali poštujemo Sevilju jer tamo radi. Pregovaraćemo oko njegovog odlaska iz Sevilje i postoji klauzula oko raskida ugovora. Sačekaćemo još malo jer imamo respekt prema tom klubu – istakao je Tapija.

Argentinski stručnjak letos je preuzeo klub iz Andaluzije i nastavio da niže uspehe prethodnika Unaija Emerija, a ugovor mu ističe 2018. godine, uz mogućnost ranijeg prekida.

Tokom karijere vodio je selekciju Čilea, sa kojom je osvojio titulu na Kopa Amerika pobedom u finalu baš protiv Argentine posle penala, kao i na klupskoj sceni Univerzitad de Čile, Emelek, O’Higins i manje poznate klubove u Peruu.

Spekulisalo se o tome da bi Horhe Sampaoli na kraju sezone mogao da preuzme i Barselonu od Luisa Enrikea, te mu saradnja sa Lionelom Mesijem ne gine.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter