0
Evroliga

EVROLIGA: Efes posle drame došao na korak od Fajnal fora

Objavljeno: 26.04.17 u 20:35

Košarkaši Anadolu Efesa savladali su na domaćem terenu ekupu Olimpijakosa rezultatom 64:60 u trećem meču plej-ofa Evrolige.

Ovim trijumfom istanbulski tim došao je na prag plasmana na svoj prvi završni turnir u istoriji kluba pošto su sada poveli sa 2:1 u seriji a naredni meč igraju takođe na domaćem terenu.

Pobednik ovog meča rešen je u neizvesnoj završnici, iako je domaćin imao šansu da utakmicu reši i ranije, budući da su u poslednjih 10 minuta ušli sa prednošću od 14 poena (51:37).

Ipak nije se Olimpijakos predavao, u poslednjoj deonici su stisli u odbrani i zaigrali bolje u napadu i predvođeni Vasilisom Spanulisem, koji u ovom kvartalu vezuje tri trojke dolaze na poen zaostaka (61:60).

Nakon što je Etel sa penala doneo svom timu tri poena prednosti Spanulis je pokušao da donese produžetak timu iz Pireja ali je bio neprecizan.

Turski tim je do pobede na ovom meču predvodio najefikasniji je bio Brajant Danston sa 16 poena i 9 skokova, dok je Tomas Ertel dodao 13 a Derik Braun 12.

Kod gostiju najefikasniji je bio Spanulis sa 15 poena, a on je ujedno bio i jedini dvocifren u svojoj ekipi.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter