22
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

HRVATSKI MEDIJI: Zvezda uz lobističku pomoć Vučića vlada ABA ligom, bivši Delija ojadio Partizan a sada hoće i region! (FOTO)

Objavljeno: 17.04.17 u 14:55

Hrvatski  „Večernji list“ piše da crveno-beli iza sebe imaju veliku lobističku i logističku pomoć vrha srpske vlasti i da će im zbog toga teško neko stati u kraj.

Ovaj list iz susedstva se pozabavio se stanjem u regionalnoj košarci, analizirajući dominaciju Crvene zvezde kao i uzroke toga. Oni se pribojavaju da ukoliko njihov trenutno najbolji klub, Cedevita uskoro nešto ne preduzme crveno-beli uspostaviti apsolutnu vladavinu.

-Uz nemalu lobističku i logističku pomoć premijera Aleksandra Vučića, Crvena zvezda je stvorila ekipu koja već tri godine zaredom osvaja regionalnu ligu, a s obzirom na to da je Vučić upravo izabran za predsednika Srbije, Zvezda bi mogla dominirati godinama- navodi se u tekstu pod naslovom „Cedevita mora na kompletan remont, a Zvezda će uz pomoć Aleksandra Vučića dominirati još godinama“.

U ovom tekstu se još navodi da je preko političke linije najpre u Srbiji vrgnu Partizan a da sada svoju dominaciju širi i na region.

-Oni koji poznaju prilike u sportskoj Srbiji reći će nam da ova teza proizlazi iz redova ojađenog Partizana koji je, kada je na čelo države došao bivši “Delija”, gurnut u drugi plan. Osim partizanovaca, utučeni su i neki drugi regionalni ligaši, a najviše Cedevita jer se pokazalo da je Zvezda dominantna i da je ABA liga postala nezanimljiva baš kao što je to i Prvenstvo Hrvatske, u kojem na sličan način dominira Cedevita.- piše „Večernji list“

Prema autoru ovog teksta pribojava se da će ukoliko se ovako nastavi Crvena zvezda nakon isteka trogodišnjeg ugovora ABA lige i Evrolige dobiti i trajnu licencu koja će obesmisliti regionalno takmičenje.

– Pribojavamo se da će tako da bude i idućih sezona i da će sve, kada za dve sezone istekne ugovor Evrolige i ABA lige, kulminirati ekskluzivnim ugovorom Crvene zvezde sa Evroligom. A tada, ako se ne proširi Evroliga sa 16 na više klubova, nekadašnji evroligaši Cedevita, Partizan, Cibona, Olimpija i Budućnost, Evroligu neće moći ni da sanjaju. Vreme je za remont Cedevite i vodeći ljudi kluba moraju sve preduzeti da im se više nikad ne dogodi sezona u kojoj će nakon mesec dana da odustanu od čak tri nova igrača (Stokton, Dukana, Hopsona).- navodi ovaj list.

Međutim što se tiče samog terena oni smatraju da je tu srpski šampion pokazao da je zaista najbolji.

Ni kroz četvrti nastup u finalu Cedevita se nije postala prvaka regionalne lige. U ovom poslednjem finalu Cedevita je bila najudaljenija od trofeja. U finalnoj seriji za prvaka ABA lige, izgubljenoj sa 42 koša minusa u tri utakmice, košarkaši Cedevite izgledali su kao da su došli pred zid. Premda umorni od 30 evroligaških utakmica, zvezdaši su delovali svežije

0
0
22 Komentara
  1. .. .!. ‘rvati da ‘prate’ moje komentare, shvatili bi da ja to non stop pisem i pricam, pa AV je uz pomoc izrentiranih panter&sendvicara uspeo da napravi i stvori jeftino glasacko&biracko ‘telo’ tj. za Dz. ne kostaju nista, cak ni za sapun nemaju, vec GA ‘voze’ na SUVO .!. XXAAXXAA .!. Uspostavljen je politicki duplikat Bozije vlade-strahovlada, paganski orjentisana, mole se i sluze sotoni uz pomoc malih ‘organa’ i aboliranog ‘kadra’, MORAL=NULA, POSTENJE=NULA, CAST=NULA..!!!
    HVALA TI DUDO, DULE VUJOSEVICU, ZOC…STO STE SVIMA U EVROPI I SVETU KOSARKE „OTVORILI OCI“ NA SVA NAKONMUTANTSKA „DESAVANJA“ OD STRANE SLUGA ZLA NEKE DRUGE DIMENZIJE ZATVORENOG-VAKUM TIPA..TURSKI DNK SE PONOVO POKUSAVA „OZIVETI“ I UKORENITI U SRB., ALI SRECOM PO SRB. STO POSTOJE GROBARI-DECA PARTIZANA I STO SU STALI NA PUT TOJ NADOLAZECOJ POSASTI IZ DAVNE PROSLOSTI MOG NARODA-SRBIJA IZNAD SVIH !!!

    0
    0
    Odgovori
  2. .. .!. ‘rvati da ‘prate’ moje komentare, shvatili bi da ja to non stop pisem i pricam, pa AV je uz pomoc izrentiranih panter&sendvicara uspeo da napravi i stvori jeftino glasacko&biracko ‘telo’ tj. za Dz. ne kostaju nista, cak ni za sapun nemaju, vec GA ‘voze’ na SUVO .!. XXAAXXAA .!. Uspostavljen je politicki duplikat Bozije vlade-strahovlada, paganski orjentisana, mole se i sluze sotoni uz pomoc malih ‘organa’ i aboliranog ‘kadra’, MORAL=NULA, POSTENJE=NULA, CAST=NULA..!!!

    0
    0
    Odgovori
  3. .. .!. ‘rvati da ‘prate’ moje komentare, shvatili bi da ja to non stop pisem i pricam, pa AV je uz pomoc izrentiranih panter&sendvicara uspeo da napravi i stvori jeftino glasacko&biracko ‘telo’ tj. za Dz. ne kostaju nista, cak ni za sapun nemaju, vec GA ‘voze’ na SUVO .!. XXAAXXAA .!.

    0
    0
    Odgovori
  4. bravo. aplauz za sve teoreticare zavere. vucic, covic, FMP, arapi, kinezi, cya, mosad, fbi, udba, ozna, masoni, iluminati. svi oni lobiraju za zvezdu. kako je to samo ocigledno sad kad sam procitao tekst. wow. da ne poverujes

    0
    0
    Odgovori
  5. ehh, da su oni upola kukali na Tadica kolko ovi kukaju na Vucica…
    al dok jednom ne smrkne, drugome nece da svane. pa nek se svako prvo pita na koji nacin je ko osvajo titule

    0
    0
    Odgovori
  6. ceo svet to vidi … region, evropa … i kazu mu: u Srbiji radi sta hoces … samo dogovore i zadatke sa EU ispostuj … ALI … vucic bi hteo i malo vise-dalje … sa covicem (covekom sumnjive proslosti i sadasnjosti …) to mu u regionu uspeva … ULEB ( FIFA; UEFA samo gledaju i cute … dok ih je FINA na vreme otpisala ) im za sada cini sitne ustupke … to cini uz ogromnu cenu u FINANASIRANJU … ABA liga je smesna sa potkupljenim slovencima i vama hrvatima … koliko je todorica coviceva kkcz-IDEJA kostala … koliko su se svi u i oko kkcz-IDEJE u Sbiji na tom projektu omrsili ??? a ciboni ni cvonjak … red je gospodo iz hrvatske dosao na vas, dok slovenci na sve to … NE-HAJU …

    0
    0
    Odgovori
    • Odnosi se na partizane, odnosno sve Zagrebčane. Ako stvarno u to verujete, a ne samo da tražite opravdanja za loše poslovanje i sportski rezon, onda sami obesmišljavate i obezvrednujete sve vaše predhodne titule.

      0
      0
      Odgovori
  7. Niko o tome ni da zucne,a u stvari delije su izabrale Vucica jer je to nacin kako obezbediti prevlast i na sportskom polju. Ne radi se tu samo o kosarci vec i o fudbalu. U ostalom, celo prvenstvo je ta podrska ocigledna. Kad ne moze parama onda mora uz pomoc sudijskog lobija i celelog fss.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter