3
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

ABA, FINALE: Zvezda je šampion! Treća vezana titula, ‘čekirana karta’ za Evroligu (VIDEO) (FOTO)

Objavljeno: 13.04.17 u 20:43

Treći put zaredom tim sa ‘Malog Kalemegdana’ je osvojio regionalno takmičenje, treći put na gostovanju.
Nakon Zagreba i Sremske Mitrvice, Crvena zvezda je ponovo u prestonici Hrvatske došla do titule ABA lige pobedom u trećem meču finalne serije nad Cedevitom od 77:61.

Od početka meča je bilo jasno da Cedevita neće u ovom finalu naneti nijedan poraz Crvenoj zvezdi koja je vodila tokom cele današnje utakmice. Poenima Lazića, Kuzmića i Mitrovića su crveno-beli otpočeli duel serijom 8:0, nakon koje se tek poenterski uključila Cedevita serijom 5:0. Nakon početog opipavanja snaga, domaćin ‘dodaje gas’ i uspeva da izjednači pred kraj prvog kvartala, ali u finišu se raspucao Nejt Volters koji nije dozvolio da na prvoj pauzi Crvena zvezda bude bez vodstva.

Na startu drugog kvartala su domaći zaigrali bolje, nadoknadili zaostatak i preuzeli vodstvo koje je trajalo svega nekoliko desetina sekundi. Potom je usledila serija 13:0 tima Dejana Radonjića kojom je Zvezda stigla do nove prednosti, a tada su se najviše isticali Amerikanci Dion Tompson i Čarls Dženkins. U finišu ponovo blista Volters i trojkom stavlja tačku na prvo poluvreme, tim sa ‘Malog Kalemegdana’ je tada imao plus sedam.

FOTO: STARSPORT

Dion Tompson nastavlja i u trećoj četvrtini da dobro koristi minute koje je dobio, a na njega se nadovezao Dženkins sa dve trojke i najvećom prednošću Zvezde danas – plus 14. Preko Tomasa i Bilana Cedevita smanjuje minus, ali je ponovo Zvezda imala odgovor i trojkom Lazića pobegla na maskimalnih plus 14, a ubrzo i prednost od 16 poena razlike nakon nesportskog faula Bilana koji je iznudio sjajni Tompson.

I u poslednjem kvartalu slika koja je presek cele sezone 2016/17, totalna dominacija Crvene zvezde koja je već u tim momentima mogla da krene sa slavljem. Simonović je pogodio trojku, Nejt Volters ‘flouter’ za vodstvo od čak plus 20 u poslednjoj utakmici ABA lige ove szone. Vrlo sigurna igra Zvezde i na parketu pokazana velika razlika u kvalitetu. Tompson i Simonović su u dve vezane akcije pogađali uz faul i realizovali bacanja nakon toga, da bi nakon 11 promašaja u šutu za tri tu crnu seriju Cedevite prekinuo Džanan Musa. Utakmicu je pre kraja završio Čarls Dženkins uz bolnu grimasu.

U šampionskom timu je najbolji bio Dion Tompson sa 14 poena, 13 je postigao Marko Simonović, dok je 11 ubacio Nejt Volters. Na drugoj strani je jedini dvocifreni bio Toni Katić sa 12.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

CEDEVITA – CRVENA ZVEZDA 61:77
(18:22, 21:24, 9:19, 13:12)

CEDEVITA: Džejms 9, Krušlin 5, Katić 12, Babić 7, Žganec 2, Musa 6, Bilan 4, Šurna 6, Begić 2, Tomas 8.

CRVENA ZVEZDA: Volters 11, Tompson 14, Dangubić 6, Mitrović 5, Lazić 8, Dobrić, Simonović 13, Rakićević, Dženkins 8, Gudurić 4, Kuzmić 6, Bjelica 2.

[/stextbox]

0
0
3 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter