0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

ABA, FINALE: Blistali Zvezdini Amerikanci i Gudurić, crveno-beli na korak od Evrolige (FOTO)

Objavljeno: 11.04.17 u 20:27

Druga pobeda u dva dana za izabranike trenera Dejana Radonjića.
Crvena zvezda je ponovo slavila protiv Cedevite u finalnoj seriji ABA lige, bilo je 84:73.

Sam početak meča obeležile su izgubljene lopte hrvatskog tima koje je Zvezda koristila i došla do početnog vodstva od 5:0. Ređale su se masjtorije igrača na obe strane, prvo je Boutrajt pogodio neverovatan i veoma težak šut, da bi mu istom merom već u narednoj akciji vratio Marko Gudurić. Cedevita sve vreme ima rezultatski priključak tokom prve deonice, ali Zvezda poenima Kuzmića tokom poslednjeg minuta ovog dela utakmice beži na plus devet i šansu da se već u narednom napadu odvoji na dvocifrenu razliku. Sa velike udaljenosti uz zvuk sirene trojku postiže Marko Gudurić što izaziva erupciju oduševljenja navijača u dvorani ‘Aleksandar Nikolić’.

FOTO: STARSPORT

Već u prvom napadu drugog kvartala nesportski faul pravi Begić koji na liniju za slobodna bacanja šalje Milka Bjelicu, a on donosi plus 12 domaćinu. Svojom prvom trojkom Mitrović nešto kasnije donosi maksimalnih plus 13, da bi vodstvo nastavilo da raste u kontinuitetu. Cedeviti je meč klizio nis ruke, momci trenera Poceka nisu igrali dobro, što je Crvena zvezda koristila. Gudurić je posle prodora doneo vodstvo od 17 razlike, a već u sledećem napadu je bilo čak plus 20 što je bila i prednost na poluvremenu.

Treću deonicu je Zvezda nešto slabije otvorila, serijom poena se Cedevita vraća na zaostatak od 17 poena, ali onda loptu u ruke uzima izuzetno raspoloženi Čarls Dženkins i donosi novo vodstvo Zvezdi. Ključan momenat za eventualni povratak Zagrepčana jeste povreda Boutrajta koji je uz bolnu grimau napustio parket dvorane ‘Aleksandar Nikolić’ zbog povrede zadnje lože. Ipak, to je imako kontra-efekat. Cedevita je krenula da igra bolje, a Zvezdu je spasio Bjelica poenima iz reketa uz zvuk sirene. U poslednjem delu ove utakmice je Cedevita uložila maksimalne napore da se vrati i napravi brejk u Beogradu, ali nije uspela. Zaigrali su dobro Tomas, Džejms i Begić, ali su prvi put spustili zaostatak na jednocifreni broj tek kada je sve bilo gotovo.

FOTO: STARSPORT

Najbolji je na meču bio Čarls Dženkins sa 16 poena, dok je 14 dodao Volters, Dangubić je dodao 12, a po 10 su postigli Mitrović i Gudurić. Na drugoj strani je Bilan ubacio 12, Džejms 11, a Šurna i Boutrajt po 10.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

Crvena zvezda – Cedevita 84:73 (29:18, 28:16, 15:16, 12:23)
drugi meč finalne serije ABA j.t.d. lige

Sudije: Belošević, Hordov, Majkić.

CRVENA ZVEZDA: Volters 14, Tompson, Dangubić 12, Mitrović 10, Lazić 6, Dobrić, Simonović 5, Rakićević, Dženkins 16, Gudurić 10, Kuzmić 8, Bjelica 3.

CEDEVITA: Džejms 11, Bajo, Krušlin 2, Boutrajt 10, Katić 2, Babić 7, Žganec 4, Musa, Bilan 12, Šurna 10, Begić 6, Tomas 9.

[/stextbox]

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter