0
Košarka

DA LI JE MOGUĆE: Jokić postaje prvi Srbin i peti neamerikanac koji dobija ovu nagradu u istoriji NBA?! (FOTO)

Objavljeno: 04.04.17 u 14:30

Već nekoliko meseci se spekuliše ko bi mogao da zaradi ovo sjajno priznanje, a ono će svakako ići nekom stranom igraču.
HotSport je već pisao o tome kako je Nikola Jokić zajedno sa Janisom Adetokumbom blizu priznanja za igrača koji je najviše napredovao.

Čini se da dilema više nema, da će ova nagrada zasluženo pripasti Srbinu. O tome je na svom Tviter profilu pisao dobro upućen novinar u NBA iz Amerike – Mark Stajn.

– Zahvaljujući razvoju Nikole Jokića, Denver je neočekivano u trci za plasmanom u plej-of. On je bio nenormalno dobar na svoj način u drugoj trećini sezone da ima pravo da nas pozove i da nas pita zašto nije bio MVP na Zapadu u tom periodu, napisao je Stajn.

Sjajnu sezonu ima i grčki košarkaš, ali ako se u obzir uzima samo napredak, veća je razlika u igranju prošle i ove sezone Nikole Jokića.

Nijedan Srbin do sada nije dobijao ovu nagradu koja u prevodu na engleski glasi ‘NBA Most Improved Player Award’, ali ju je dobio Goran Dragić sezone 2013/14. Hido Turkoglu, Boris Dijao i George Murešan su takođe neamerikanci osvajači ovog priznanja, a među domaćim košarkašima tu su Kevin Lav, Džimi Batler, Pol Džordž, Monta Elis, Zek Rendolf, Gilbert Arinas, Trejsi Megrejdi

Jedini igrač Denver Nagetsa koji je dobio nagradu za košarkaša koji je najviše napredovao jeste Kris Džekson davne 1992/93 sezone.

Dobitnici u ovom veku:

FOTO: WIKIPEDIA PRINTSCREEN

 

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter