0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

JEDNOSTAVNO SU NEZAUSTAVLJIVI: ABA liga predvidela ‘ključ’ večerašnje ‘majstorice’ u Zagrebu (VIDEO)

Objavljeno: 02.04.17 u 13:30

Slažete li se da će ova dva igrača imati sve konce u svojim rukama i u međusobnom duelu odlučiti prvog finalistu regionalnog takmičenja?

Mnogi smatraju, pa čak i ABA liga ovim video snimkom pokazuje da će odluku o pobedniku polufinalne serije između Cedevite i Partizana doneti dva američka plejmejkera, Rajan Boutrajt i Vilijem Hečer.

Obojica su ‘zakazala’ u prvoj utakmici u Zagrebu u kojoj je Boutrajt postigao 11 poena i imao četiri asistencije, dok je Hečer bio nešto zapaženiji i postigao je 13 poena uz sedam asistencija. Ali, pobedu je odnela Cedevita rezultatom 83:76.

U drugom meču igranom u Beogradu pre osam dana, Boutrajt je poenterski bio raspoloženiji, pošto je ubacio 25 koševa Partizanu, od čega tri trojke u samom finišu utakmice. Međutim, Hečer je uvek imao odgovor i košem na 2,2 pre kraja, svojim 23 poenom, doneo je Partizanu opstanak u ABA ligi za trijumf od 74:73.

(Izvor: youtube /ABA liga j.t.d.)

Gledajući celu sezonu, Boutrajt je bolji strelac sa 17,5 poena po meču, Hečer ima 15,4, dok su u asistencijama gotovo izjenačeni, 3,6 Boutrajt, odnosno, 3,4 Hečer po meču.

Treba napomenuti da Cedevitin plej ima mnogo bolji procenat šuta, najviše je to izraženo u pokušajima za tri poena gde ima 52,2 posto uspešnost, dok je ‘jedinica’ crno-belih na ‘mršavijih’ 37,2.

Jednostavno, ko bude više neutralisao protivničkog plejmejkera, biće mnogo bliži krajnjoj pobedi.

Ali, videćemo hoće li oni doneti prevagu ili će to biti na centarskim pozicijama, odnosno, videćemo hoće li Partizan moći da isparira pod košem tandemu Bilan-Begić. Beograđani se uzdaju u formu Stefana Birčevića, ratništvo Novice Veličkovića i mole se za što bolje zdravlje Uroša Lukovića.

Meč odluke igra se večeras od 19 časova u zagrebačkom Domu sportova.

 

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter