0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

LALATOVIĆ POSLE ŠVEDSKE: Milina je raditi sa ovakvim timom, sjajno se razumemo!

Objavljeno: 25.03.17 u 17:45

Selektor mlade fudbalske reprezentacije Srbije, Nenad Lalatović, prezadovoljan je načinom na koji je njegova ekipa odigrala sinoćnji meč protiv Švedske.

„Orlici“ su sinoć u Marbeljji, čini se prilično lagano, savladali atuelnog prvaka Evrope i tako još jednom pokazali svoju snagu.  Naši momci su u ovoj utakmici slavili rezultatom 2:0, a utisak je da su Skancinavci još dobro i prošli pošto je naša selekija imala još dosta povoljnih šansi da pobedu učini ubeljivijom.

Svi znaju koliko je to jaka ekipa, dve godine nisu izgubili utakmicu, imaju 14 mečeva bez poraza! Ja sam mojim momcima reka: jesu prvaci Evrope, ali nisu Brazil. Samo odigrajte hrabro i stalno ih pritiskajte. Videli ste koliko smo bili napadni, ofanzivni i u veznom redu i u napadu. Sjajno su sve moje reči pretvorili u delo. U prvom poluvremenu, rival gotovo da nije uspeo da ‘uhvati vazduh’. Sve je delovalo besprekorno.- rekao je Lalatović.

Selektor mlade reprezentacije ističe da je prosto milina raditi sa ovakvim timom kakav on ima, te da se međusobno veoma dobro razumeju i to čini rad neupredivo lakšim.

-Momci su bili sjajni, sa njima je zaista lako raditi.Inteligentni su, sve usvajaju, razumeju i oni mene, razumem i ja njih. Kada vodite takvu ekipu, imate bezbroj ostvarivih ideja i bezbroj ostvarivih kombinacija. Moje fudbalsko i trenersko opredeljenje sa njima dobija puni smisao, visoki presing i konstantan napad i samo napad.- ističe Lalatović.

Ipak on ističe da ova ekipa nema limite i da on teži da u svakoj narednoj utakmici izgledaju sve bolje i bolje.

-Fudbal je igra ponavljanja, uvek najbolje i stalno najbolje. Naravno, ima uspona i padova, ali kvalitet tima je postojan i to je ono što nas sve hrabri. Imamo moćan tim, to je činjenica! Dobrom analizom, sopstvenih mogućnosti i mogućnosti protivnika, dajemo novi izgled svakoj narednoj utakmici. Gledao sam naše momke u dva meča baraža protiv Norveške, bili su dobri, ali nisu lako prošli. I to je dobro, treba se usavršavati, prilagođavati, a za motiv nikad ne brinem.Srbija je uvek najveći.

 

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter