2
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

RADONJIĆ PRED BUDUĆNOST: Prioritet nije finale već osvajanje ABA lige!

Objavljeno: 12.03.17 u 15:23

Za kraj regularnog dela Crvenu zvezdu očekuje meč protiv Budućnosti od 21 čas u ponedeljak u dvorani „Aleksandar Nikolić“. Ovom utakmicom crveno-beli stavljaju tačku na ligaški deo regionalnog takmičenja, u kom su davno obezbedili prvo mesto.

Dejan Radonjić je svestan da njegove košarkaše ne očekuje lak zadatak:

– Ekipa Budućnosti je napravila ekipu za visok plasman, tu je puno dobrih mladih igrača, uz jedan ozbiljan broj iskusnih i vrlo kvalitetnih. Oni mogu da dobiju svakoga, a sa druge strane, pred ovaj meč nerealna su poređenja sa prvom utakmicom u Podgorici, tada je novi trener tek stigao… Mi pred ovaj meč imamo naše želje i prioritete: pod jedan, da pobedimo, drugo, da ispravimo elemente kako bi bio zadovoljan igrom. Što se nas tiče, naše pozicije su jasne..

Iako postoje priče o potencijalnom kalkulisanju (ukoliko bi Budućnost pobedila, Zvezda bi u polufinalnoj seriji igrala protiv Partizana), Radonjićih je praktično u korenu sasekao:

– I pored činjenice da smo i prvo mesto obezbedili mnogo ranije, odigraćemo najbolje što možemo u ovom trenutku. Naš cilj nije finale ABA lige, već smo kao prioritet na startu sezone, naveli da želimo da osvojimo ovo takmičenje!

Što se kadrovskih problema tiče, oni su daleko od gotovih…

– Nemanja Dangubić je u procesu vraćanja na poziciju i mesto na kome je bio pre povrede, a to nije lako, Luka Mitrović je osetio bol u Madridu, nisam želeo ništa da rizikujem, situacija je sada mnogo bolja, dok je sa Stefanom Jovićem moramo da razmišljamo sistematično,, trening po trening… Svi ostali su zdravi i spremni za ovu utakmicu.

Takođe, da Zvezdu očekuje težak meč uveren je i Branko Lazić:

– Pred nama je vrlo teška utakmica, derbi 26. kola ABA lige. Ekipa Budućnosti je sastavljena i predstavlja spoj iskusnih stranih i igrača koji dobro poznaju ABA ligu, ali imaju i nekoliko mladih, vro talentovanih igrača. Želimo da odigramo dobro, da zabeležimo novu pobedu, i u dobroj atmosferi dočekamo važan period u Evroligi, i prvenstveno ABA ligi koja nam je prioritet za ovu sezonu.

Prodaja karata za utakmicu Crvena zvezda mts – Budućnost VOLI počela je u nedelju po standarnim cenama u svim poslovnicama Eventima, i na blagajni dvorane „Aleksandar Nikolić“ na dan utakmice.

 

0
0
2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter