1
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

ALEKSANDAR DŽIKIĆ: Nije mi jasno kako je Krka poslednja, Hečer će biti spreman za…

Objavljeno: 05.03.17 u 19:25

Košarkaši Partizana ostvarili su važnu pobedu nad ekipom Krke u borbi za što bolji plasman u ABA ligi, predvođen Aleksandrom Džikićem koji se posle oporavka danas našao mesto uz teren.

Strateg crno-belih može biti zadovoljan rezultatom, s obzirom na zdravstvenu situaciju u ekipi a on se na početku konferencije osvrnuo upravo na taj detalj.

-Ove nedelje smo bili primorani da radimo potpuno drugačije nego što se radi u takmičarskom periodu, bez kontakta i bandaže. Treninzi su bili skraćeni i nisam očekivao posebno izdanje mog tima.- rekao je Džikić a zatim pohvalio igru protivnika i istakao da se njegov tim ne bavi kalkulacijama.

-Nije mi i dalje jasno kako je Krka poslednji tim, oni po meni imaju jako dobar sastav. I dalje je kod nas uvek ‘win-win’ situacija, ako pobediš onda je sve dobro, a ako izgubiš onda je ‘Apokalipsa danas’. Nismo ništa kalkulisali i kapiram da je to dobra stvar. Voleo bih da svi igraju tako. Imamo još utakmicu u Banjaluci, volimo tamo da igramo i zelimo da pobedom završimo regularni deo.

Na pitanje kako se osećao dok je bio van terena Džikić je odgovorio sledeće:

-Kako da bude, gledaš i ne možeš nista da promeniš. Teško je, ali ne želim da širim tu priču. Na terenu sam i više nije bitno kako se osećam. Odlučio sam da vodim treninge i utakmice i neka bude da sam 100 posto spreman, iako možda i nisam.- rekao je trener crno-belih.

Zatim se trener crno-belih osvrnuo na ono što navijače verovatno najviše zanima a to je trenutno stanje igrača.

Karahodžić je u najgoroj poziciji i najduže će trajati njegov oporavak. Novica je na nekoj vrsti poštede, odmara. Gordon i Hečer će biti spremni za Igokeu i polufinale, a nadamo se da će i Vanja Marinković biti dosta svežiji.

Košarkaš Partizana, Stefan Birčević smatra da je njegov tim večera ostvario vrlo važnu pobedu.

-Loše smo otvorili utakmicu. Krka se bori za opstanak, a mi za drugo mesto. Došli smo do bitne pobede i šanse da do kraja završimo na drugom mestu u regularnom delu takmicenja.- rekao je Birčević.

 

0
0
1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter