0
Košarka

ON JE MAŠINA: Jokić novim ‘tripl-dablom’ razbio ‘Bikove’, a posle meča je doživeo jedinstveno iskustvo! (VIDEO)

Objavljeno: 01.03.17 u 09:20

Boban Marjanović ponovo nije dobio minute na parketu, ali se zato Nikola Jokić naigrao košarke i ostvario svoj novi ‘tripl-dabl’.

Postoje timovi koji baš ‘leže’ Nikoli Jokiću i koje ume da zatrpava poenima, ali i asistencijama, pošto je ‘tripl-dabl’ u njegovim kolonama već postala normalna pojava. Ali lakoća sa kojom on to radi, e to je već za priču…

Jokić je već imao sjajnih partija protiv Čikaga, ali su ovog puta i sami ‘bikovi’ bili u čudu kako je bez previše muka Srbin trpao njihov koš i isto to omogućavao drugim saigračima. Ponovo je bio ‘prva violina’ u velikom stvaranju prednosti Denvera kojom je odneta ubedljiva pobeda u Kolorado.

Na parketu je proveo 32 minuta i za to vreme je ubacio 19 poena, uhvatio 16 lopti i podelio 10 uspešnih dodavanja za koš. Za tri poena je šutirao bez greške, tri od tri, dok je za dva imao 3/7.

Ako istaknemo da je nekoliko fantastičnih poteza imao u trećoj deonici kada se lomio meč, onda ovaj treći ‘tripl-dabl’ u poslednjih mesec dana dodatno dobija na značaju.

(Izvor: youtube / FreeDawkins)

Denver je trijumfovao rezultatom 125:107, dobivši ubedljivo poslednje dve četvrtine. Najefikasniji pojedinci na meču bili su Danilo Galinari sa 22 i Vilson Čendler sa 20 poena, dok je kod Bulsa Redžon Rondo imao 19.

Ono što je Jokiću posebno značilo na ovom meču bio je nikad veći broj srpskih trobojki na tribinama ‘Junajted centra’ u Čikagu. Zato je posle meča doživeo sjajno iskustvo polučasovnim druženjem i slikanjem sa sunarodnicima, baš kao i nedavno Boban Marjanović na istom mestu.

– Mislim da je Čikago grad u kome živi najviše Srba posle Beograda, prestonice. Mnogo je Srba ovde i bilo je lepo igrati pred publikom sa toliko srpskih zastava po celoj areni. Dobro sam se osećao – rekao je Jokić posle meča.

(Izvor: youtube / The NBeye)

 

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter