0
Ostali sportovi

ZASLUŽENA PENZIJA: Legendarni Arpad Šterbik najavio oproštaj od aktivnog rukometa

Objavljeno: 27.02.17 u 23:34

Mnogo toga je dao ovoj igri, a izgleda da je došlo vreme da se okače patike o klin.

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije, a od pre nekoliko godina golman sa španskim pasošem, Arpad Šterbik, odlučio je da se 2018. godine oprosti od aktivnog igranja rukometa.

HOTSPORT INTERVJU – NENAD PERUNIČIĆ: Dosta je priče o tome da je neko tamo od nas učio, rukomet u Evropi je drugi sport za ovo što se ovde radi! (FOTO) (VIDEO)

Legendarni golman je trenutno član Vardara iz Skoplja, a za makedonske medije je istakao da bi sledeća sezona trebalo da mu bude poslednja u rukometnoj karijeri.

Ona je zaista bila bogata, jer je karijeru počeo u Jugoviću, zatim prešao u Vesprem, a posle tri godine u Mađarskoj je otišao u Španiju gde je nosio dres Sijudad Reala i Barselone.

TUGA: Rukomet ostao bez jednog od legendarnih golmana (VIDEO)

U Vardar je stigao usled rekordnog transfera i obeštećenja od 800.000 evra. Sa selekcijom Jugoslavije osvojio je dve bronzane medalje na Svetskim prvenstvima, a sa Španijom, za koju nastupa od 2008. godine, je pokorio planetu 2013. godine.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter