1
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

SLS: Plavšić i Petković razbili ‘bunker’ Pazaraca za prve prolećne bodove (VIDEO)

Objavljeno: 18.02.17 u 16:50

U 22. kolu Superlige Srbije Crvena zvezda je sa 2:0 savladala Novi Pazar i uvećala prednost nad Partizanom na devet bodova bar 24 sata.

Bilo je samo pitanje koliko će golova Crvena zvezda dati Novom Pazaru po tmurnom i hladnom vremenu u Beogradu. Dva su bila dovoljna da četa Miodraga Božovića položi prvi prolećni ispit na putu ka odbrani krune. Strelci su bili Plavšić i Petković u 40. i 81. minutu. Ali, idemo redom…

Crveno-beli su prvu šansu stvorili već u 10. minutu kada je Kanga centrirao, Ruiz pokušao glavom, ali je lopta otišla pored gola. Nedugo zatim pokušao je i Gabonac sa distance, ali za statistiku, ne i opasnost po gol Novog Pazara. Najozbiljniji u tim momentima bio je pokušaj Donalda u 21. minutu, ali je ‘bomba’ momka iz Surinama završila pravo u rukama Živkovića. Crvena zvezda je nastavila sa napadaima i samo tri minuta kasnije je posle centaršuta Anđelkovića, Petković bio u prilici, šutirao je glavom sa pet metara, ali je izblokiran. U 27. minutu pokušao je i Kanga, ali je Živković ponovo bio na pravom mestu. Zvezda je sve vreme pritiskala, ali bez promene rezultata.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Pokušaji ćete Miodraga Božovića svodili su se na udarce sa 25 metara, takav je bio i pokušaj Donalda, ali je Živković lako ukrotio ‘bubamaru’. Iz jednog takvog pokušaja Crvena zvezda je uz dosta sreće stigla do prednosti. Plavšić je šutirao sa ivice kaznenog prostora, Živković je očajno intervenisao i poklonio domaćinu vođstvo – 1:0. Odmah posle gola šansu je imao i Boaće, ali nikog nije bilo da isprati njegovu akciju. Poluvreme je završeno rezultatom 1:0 i promrzlim golmanom Crvene zvezde Manojlovićem koji nije pipnuo loptu, a kamoli gol aut izveo.

Drugo poluvreme počelo je veoma mirno. Crvena zvezda je držala loptu, ali do 62. minuta nije bilo šansi. Tada je Anđelković centrirao sa leve strane, Ruiz loptu glavom spustio u peterac, a Boaće nije uspeo lepo da zahvati loptu u sendviču sa dva igrača Novog Pazara. Nedugo zatim napadač iz Gane se našao u još jednoj šansi, ali je njegov pokušaj izblokiran. Crvena zvezda je nastavila sa pritiskom, ali bez promene rezultata. Najlepšu akciju videli smo u 72. minutu kada je Kanga sjajno prebacio loptu na desni bok do Petkovića, ovaj je vratio po zemlji na jedanaesterac, tu se našao Anđelković, ali je desnom nogom prebacio gol. Ipak, u 81. minutu Crvena zvezda je rešila pitanje pobednika. Sa klupe je ušao Milijaš, ubacio je loptu koja je preletela ceo kazneni prostor, Le Talek je vratio u peterac, a Petković je glavom matirao Živkovića za konačnih 2:0.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

CRVENA ZVEZDA – NOVI PAZAR 2:0 (1:0)
Plavšić 40, Petković 81

Stadion: Rajko Mitić. Gledalaca: oko 15.000. Sudija: Milorad Mažić (Vrbas).

CRVENA ZVEZDA: Manojlović – Petković, Frimpong, Luković, Anđelković – Le Talek (Pavkov), Donald, Plavšić, Kanga (Milijaš), Ruiz (Adžić) – Boaći.
NOVI PAZAR: Živković – Vasilić, Knežević, Ignjatović, Marić – M. Plavšić, Sinđić, Vusljanin (Perović), Tasić – Krstić, Marković (Muslimović).

[/stextbox]

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter