0
ATP

LJODRU ‘SMARAJU’ LUDE RAZMENE: Poštovanje Đokoviću i Mariju, ali se*e mi se od ovog tenisa!

Objavljeno: 09.02.17 u 16:17

Bivši francuski teniser Mihail Ljodra osuo je paljbu po današnjem stilu igre najboljih tenisera, kao i sistemu vrednovanja turnira i Dejvis kupa.

Čovek koji je u Beogradu 2010. godine izgubio peti i odlučujući meč finala Dejvis kupa od Viktora Troickog, danas je, tri godine po završetku svoje karijere, osuo paljbu po stilu igre, čiji je i sam deo bio.

– Baš me nervira današnji tenis. Da budem jasan, s*re mi se od ovakvog tenisa, jer svi igraju na isti način. Uz svo dužno poštovanje koje imam prema Mariju, Đokoviću i ostalima. Njih dvojica su ‘čudovišta’ po izdržljivosti, imaju lude razmene, ali mi to dosadi posle 10 minuta – izjavio je Ljodra za francuski ‘L Ekip’.

Francuz je takođe kritikovao i sistem finansijskog nagrađivanja na određenim turnirima i istakao da bi Dejvis kup bio mnogo popularniji među igračima ukoliko bi i tu imali veliki prihod zarade.

– Ima mnogo pitanja oko toga. Mnogo novca ima na grend slemovima, Mastersima, turnirima koji nose 500 i 250 poena. Nema mnogo prostora za Dejvis kup. Jednostavno, igrači više nisu uzbuđeni zbog tog takmičenja. I dalje tvrdim da bi svi bili zainteresovani ako biste recimo pobedniku dali pet miliona evra – poručio je Ljodra.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter