3
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

‘RAT’ U ZVEZDI: Čovićev odgovor Terziću na priču o budžetu

Objavljeno: 06.02.17 u 21:25

Crvena zvezda se i u fudbalu i u košarci nalazi na dobrom putu da nastavi sa trofejnim sezonama. U fudbalu su crveno-beli prvi na tabeli sa šest bodova viška u odnosu na Partizan, dok košarkaška sekcija sportskog društva iz „Ljutice Bogdana“ postiže nestvarne rezultate u Evroligi, a u ABA ligi zauzima ubedljivo prvo mesto sa tek jednim porazom na 20 mečeva.

Ipak, umesto da podržavaju jedni druge, čelnici Crvene zvezde su ušli u krajnje bespotrebnu polemiku.

Prvo je Zvezdan Terzić rezultate košarkaškog kluba pripisao tome da Zvezda ima jedan od većih budžeta u Evropi, da bi potom istakao da se „košarka igra u tri zemlje u Evropi, zbog čega je ova dva sporta besmisleno porediti.“

Usledio je odgovor Nebojše Čovića dat Informeru:

– Priča o budžetu ne stoji. Kada bi se rangirali, videlo bi se najpre da u Evroligi ne učestvuje 16 najbogatijih klubova. Drugo, KK Crvena zvezda ima daleko manji budžet od svih klubova u Evroligi, kao i od mnogih klubova iz FIBA Lige šampiona i Evrokupa, rekao je Čović, da bi potom rekao da bi voleo da košarkaški klub dođe do budžeta koji je makar približan onom koji ima fudbalski klub:

– Košarkaški klub Crvena zvezda i ja kao predsednik ne bavim se bilo kakvim poređenjima niti analizama ko igra fudbal i gde, ali iskreno bih voleo da KK Zvezda ima približan budžet koji ima FK Zvezda, pa makar on bio i na 301. mestu u Evropi. Takođe bih iskreno voleo da FK Zvezda ima budžet i dođe u prvih 10 u Evropi. No, teško je porediti fudbal, koji je jedini komercijalni sport, sa košarkom i bilo kojim drugim sportom, zaključio je prvi čovek košarkaške sekcije crveno-belih.

Da li će na ovome sve stati, ili će se prepirka nastaviti, videćemo, tek, sigurno je da ovakve stvari teško da koriste i košarkašima i fudbalerima i navijačima Crvene zvezde, pogotovo u situaciji kada se bliže odlučujući mečevi u sezoni.

 

0
0
3 Komentara
  1. lep i koristan dijalog za dve (2) najvece srpske SPONORUSE koje koriste isto ime – zvezdu sa dve razlicite sdrese … NE bi se moglo reci ni da su sestre. jedno je privatan klub a drugo je udruzenje gradjana … ALI … imaju isti cilj: PLJACKU NARODA UZ MANIPULACIJU, LAZ, PREVARU … A PRI TOME SU SPONZORUSE OSLOBODJENE SVAKOG ZAKONA U SRBIJI. ova prica kao sve predhodne u poslednjih 5 godina ce se zavrsiti sa NOVI PLJACKAMA NARODA. toliko o covicevom odgovoru terzicu o budzetu … ljudi sumnjive proslosti i sadasnjosti imaju pricu za isti cil: BANKOMAT DA NASTAVI DA RADI … DA GA NIKO NE POKVARI …

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter