34
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

ABA LIGA: Partizan pobedio Crvenu zvezdu i zaustavio je na putu ka rekordu!

Objavljeno: 05.02.17 u 20:04

U velikom derbiju 21. kola ABA lige Partizan je kao domaćin pobedio Crvenu zvezdu 86:81 (21:17, 25:29, 21:26, 19:9) i prekinuo seriju šampiona Srbije od 20 uzastopnih pobeda.

Ponovo je Aleksadnar Džikić bio koban po Crvenu zvezdu. Trener crno-belih je prekinuo seriju Crvene zvezde od 20 pobeda u ABA ligi. Četa Dejana Radonjića nije uspela da se povrati od poraza protiv Efesa, u meč je ušla veoma nervozno o čemu govore tehničke greške i isključenje Simonovića. Partizan je to iskoristio i zabeležio pobedu koja ga približava drugoj poziciji u ABA ligi.

Nošeni hukom sa tribina crno-beli su utakmicu otvorili trojkom sa devet metara Marinkovića, ipak odmah je istom merom uzvratio Simonović. Partizan se prvi rezultatski odlepio u devetom minutu igre kada je Gordon pogodio trojku za 17:12. Ipak, Gudrić je sa linije za slobodna bacanja vratio Zvezdu u igru, na kraju 21:17 za crno-bele. Crveno-beli su čak deset poena 12 poena postigli sa linije za slobodna bacanja.

Drugu četvrtinu Partizan je otvorio sjajno. Sve je kulminiralo trojkom Marinkovića za najveću prednost crno-belih 32:25. Ipak, posle autokoša Lukovića, trojke Dženkinsa, Crvena zvezda hvata zalet i serijom 9:0 stiže do vođstva 34:32. Usledila je ‘klackalica’, a poluvreme je završeno trojkama Hečera i Dženkinsa, to jest poenima Birčevića za 46:46.

Treću četvrtinu je Partizan otovrio serijom 4:0, ali je ona prekinuta košem uz faul Jovića. Plej Crvene zvezde je kasnije pogdio i trojku za vođstvo svog tima 57:54, ali se utakmica ponovo vratila u egal i ‘klackalicu’. Crveno-beli su do najveće prednosti na utakmici stigli pred kraj trećeg dela kada 72:67. Ipak, veoma važan momenat bio je isključenje Simonovića zbog dve tehničke greške posle faula nad Ratkovicom.

Naravno, tu nije bio kraj uzbuđenjima. Partizan je napravio u poslednjih deset minuta utakmice seriju 9:0 i poveo je 78:73. Seriju crno-belih prekinuo je Dženkins sa linije slobodnih bacanja 75:78. Do kraja je ostalo četiri minuta utakmice. Tada je usledila i obostrana tehnička greška za Birčevića i Tompsona. Marinković je pogodio jedno bacanje, Mitrović je pogodio dva bacanja, a Tompson je jednim bacanjem istopio prednost Partizana 79:78.  Dva minuta pre kraja neverovatno hrabra odluka sudija, Hečer je krenuo na prodor, Lazić je pao, a sudije pokazale tehničku grešku. Hečer je bio jednom precizan, a potom je Birčević pogodio za tada velikih 82:78. Posle tajm-auta Radonjiča, Dženkins je promašio dva slobodna bacanja, a Mitrović je dobio šestu tehničku za Crvenu zvezdu. Parizan je onda pogodio bacanje, a Hečer trojku sa skoro osam metara za 86:78 i pobedu crno-belih.  To je bilo to. Crvena zvezda je samo ublažila poraz protiv Partizana 86:81. To je crveno-belima bio prvi poraz u regionalnom takmičenju, a Partizanu pobeda možda vredna drugog mesta na tabeli.

Hečer je vodio crno-bele do pobede sa 20 ponea, Birčević je ubacio 16 koševa, a Marinković 13. Sa druge strane istakao se Mitrović sa 14 poena, Bjelica sa 11 poena i Dženkins sa deset poena.

Partizan

Crvena zvezda

0
0
34 Komentara
  1. Partizanovac sam, ali ove sezone Zvezda mnogo bolje igra…prošle godine su imali jače igrače, ali im se igra svodila na Zirbesa i kao kolektiv nisu djelovali impresivno, kao ove godine…ovo je samo jedna utakmica i ne znači ama baš ništa i biće mi drago da Zvezda natambura podgoričane u plej ofu…očima ih gledati ne mogu….

    0
    0
    Odgovori
  2. Mozda najveca pobeda Partizana u zadnjih 10 godina.protiv tima koji ima budzet 12 miliona eura da uspes da pobedis to je nesto nestvarno.protiv tima cije igrace placa drzava uredno i koji imaju ugovore po milion eura godisnje.zaista ogroman uspeh.kao jevrej da pobedi nemca 40.te godine.

    0
    0
    Odgovori
    • Nemamo 12 miliona,nego 36 budzet,i,sta sad?Pobedili ste,svaka cast,na nase greske,i umor.Drugo,bolje je da igraju dva Srpska tima,nego da igraju hrvati,i milogorci.E sad,pitanje je da li ce da budete drugi,treci,ili cetvrti,videcemo. A da nase igrace placa drzava.. nesto ne videh da ste ista rekli kad ste bili u fuziji sa Igokeom,i kada vam je sponzor bio Deda Mraz:D

      0
      0
      Odgovori
  3. Ovo je najveca kradja sudija u ovoj sezoni Aba lige.Prosto neverovatno da podele 6 tehnickih na pravdi Boga,jednu iskljucujucu i 10-tak kontrafaula na stetu sampiona Aba lige.Sada bih vise od svega voleo da se sastanu Zvezda-partizan u plej ofu pa da bude ciscenje sa nulom.

    0
    0
    Odgovori
  4. Ovo je smijesno ja kao covjek koji ne prati kosarku redovno al sam gledao ovaj derbi posto sam igrao na Zvezdu iako sam Partizanovac msm igrao sam realno jer je Zvezda trenutno bolja.Sta hocu da kzem da je I slijepac vidio da je Zvezda prodala utakmicu zbog kladionice jer smijesno su igrali 4 cetvrtinu namjerno masili I pravili tehnicke.Ta glupa kladionica unisti sport a ne mogu da vjerujem za te kosarkase nazovi sportiste,kako ih natjeraju ti treneri KOJE SU TO PARE!

    0
    0
    Odgovori
  5. Isto je i u fudbalu i u kosarci ,da nema Partizana , sve ovozemaljske i vanzemaljske rekorde bi poobarali opusteno, na radost vaskolikih rezimskih glasaca…i kad Partizan OPET napravi OVO sta jedan reprezentativni izdanak ovog intelektualnog rezima da pomisli nego- UNISTI GA!

    0
    0
    Odgovori
    • Zar nisi shvatio,jadnice,da vas Zvezda pustila veceras,da bi imali teoretske sanse za to drugo mesto ali posto idete Cedeviti u goste,obezbedili ste trece mesto i to pod uslovom da Zvezda ne pusti i Buducnost u zadnjem kolu.Umesto da budete zahvalni,grakcete kao da ste osvojili Evropu.Dobicete svoje sledovanje za dve nedelje u kupu i ne znam sta ce te tada izmisliti.

      0
      0
      Odgovori
      • Pa sto ne igrase Dobrici…i ostali grejaci klupe ako ste nas pustili? Kakav ste klub ako pustate? Zar ne treba da letite iz lige? Pored Cedevite ostetili ste nesportski i Buducnost koja ima gotovo identican KOMPLETAN SPONZORSKI PUL kao i IDEAnci ganci?! Tu ti se batice nista ne uklapa…ali recicu ti,samo pssst…bilo je leti , leti , leti , VRABAC!

        0
        0
        Odgovori
        • Letecete vi iz niskog Caira vec za dve nedelje,nista se ti ne sekiraj.Obrisacemo parket s vama.Bez razloga ste mnogo poleteli a utakmica je pustena.Za rekorde se ne dele medalje i titule,krajnje su nebitni ali kup se racuna,zato ste najebali za dve sedmice,kad bude igrala najjaca postava sa pravom minutazom.Razumem sekice da si radostan ali nece dugo trajati,prvo ce vas demolirati Cedevita u narednom kolu a zatim dolazi kup.

          0
          0
    • Zapravo mi taj rekord drzimo znas, falila nam je 1 pobeda da oborimo licni rekord. Al nema veze bice sledece godine. A racunajuci i proslu sezonu dobili smo 31 utakmicu zaredom.

      0
      0
      Odgovori
        • Vi nikada niste osvojili 6 titula za redom u ABA Ligi koje lazi ha,ha…Osvojili ste titulu pod imenom Partizan,pa onda 2 pod imenom KK Partizan Igokea,pa opet dve pod imenom Partizan pa je onda Makabi osvojio 1 titulu pa opet vi jednu ali nikada pod imenom samo Partizan niste osvojili titulu 6 puta za redom,moze se lako proveriti na internetu ima svugde,ovakve komentare o 6 uzastopnih titula ABA Lige sam vec vidjao dosta puta zadnjih godina,klasicno spinovanje kao i za dosta drugih stvari ha,ha…

          0
          0

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter