34
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

ABA LIGA: Partizan pobedio Crvenu zvezdu i zaustavio je na putu ka rekordu!

Objavljeno: 05.02.17 u 20:04

U velikom derbiju 21. kola ABA lige Partizan je kao domaćin pobedio Crvenu zvezdu 86:81 (21:17, 25:29, 21:26, 19:9) i prekinuo seriju šampiona Srbije od 20 uzastopnih pobeda.

Ponovo je Aleksadnar Džikić bio koban po Crvenu zvezdu. Trener crno-belih je prekinuo seriju Crvene zvezde od 20 pobeda u ABA ligi. Četa Dejana Radonjića nije uspela da se povrati od poraza protiv Efesa, u meč je ušla veoma nervozno o čemu govore tehničke greške i isključenje Simonovića. Partizan je to iskoristio i zabeležio pobedu koja ga približava drugoj poziciji u ABA ligi.

Nošeni hukom sa tribina crno-beli su utakmicu otvorili trojkom sa devet metara Marinkovića, ipak odmah je istom merom uzvratio Simonović. Partizan se prvi rezultatski odlepio u devetom minutu igre kada je Gordon pogodio trojku za 17:12. Ipak, Gudrić je sa linije za slobodna bacanja vratio Zvezdu u igru, na kraju 21:17 za crno-bele. Crveno-beli su čak deset poena 12 poena postigli sa linije za slobodna bacanja.

Drugu četvrtinu Partizan je otvorio sjajno. Sve je kulminiralo trojkom Marinkovića za najveću prednost crno-belih 32:25. Ipak, posle autokoša Lukovića, trojke Dženkinsa, Crvena zvezda hvata zalet i serijom 9:0 stiže do vođstva 34:32. Usledila je ‘klackalica’, a poluvreme je završeno trojkama Hečera i Dženkinsa, to jest poenima Birčevića za 46:46.

Treću četvrtinu je Partizan otovrio serijom 4:0, ali je ona prekinuta košem uz faul Jovića. Plej Crvene zvezde je kasnije pogdio i trojku za vođstvo svog tima 57:54, ali se utakmica ponovo vratila u egal i ‘klackalicu’. Crveno-beli su do najveće prednosti na utakmici stigli pred kraj trećeg dela kada 72:67. Ipak, veoma važan momenat bio je isključenje Simonovića zbog dve tehničke greške posle faula nad Ratkovicom.

Naravno, tu nije bio kraj uzbuđenjima. Partizan je napravio u poslednjih deset minuta utakmice seriju 9:0 i poveo je 78:73. Seriju crno-belih prekinuo je Dženkins sa linije slobodnih bacanja 75:78. Do kraja je ostalo četiri minuta utakmice. Tada je usledila i obostrana tehnička greška za Birčevića i Tompsona. Marinković je pogodio jedno bacanje, Mitrović je pogodio dva bacanja, a Tompson je jednim bacanjem istopio prednost Partizana 79:78.  Dva minuta pre kraja neverovatno hrabra odluka sudija, Hečer je krenuo na prodor, Lazić je pao, a sudije pokazale tehničku grešku. Hečer je bio jednom precizan, a potom je Birčević pogodio za tada velikih 82:78. Posle tajm-auta Radonjiča, Dženkins je promašio dva slobodna bacanja, a Mitrović je dobio šestu tehničku za Crvenu zvezdu. Parizan je onda pogodio bacanje, a Hečer trojku sa skoro osam metara za 86:78 i pobedu crno-belih.  To je bilo to. Crvena zvezda je samo ublažila poraz protiv Partizana 86:81. To je crveno-belima bio prvi poraz u regionalnom takmičenju, a Partizanu pobeda možda vredna drugog mesta na tabeli.

Hečer je vodio crno-bele do pobede sa 20 ponea, Birčević je ubacio 16 koševa, a Marinković 13. Sa druge strane istakao se Mitrović sa 14 poena, Bjelica sa 11 poena i Dženkins sa deset poena.

Partizan

Crvena zvezda

0
0
34 Komentara
  1. Na putu ka rekordu koji drzi Zvezda,ahahaha jaka stvar!Kako cemo da vam vratimo obu kradju od veceras kad se odmori ekipa,auuuuuu jedva cekam! 😀

    0
    0
    Odgovori
  2. Ovde nesto smrdi u ovoj utakmici.Sudije su tokom citavog meca sudile u partizanovu korist,imali bar 10-tak gresaka na stetu Zvezde ali ni Zvezdini igraci su bili sumnjivi.Najkorektinij igraci Simonovic i Mitrovic dobijaju tehnicke greske,Simonovic cak iskljucenje u trecoj cetvrtini.Kuzmic ne igra citavo drugo poluvreme,Jovic ne igra odlucujucu cetvrtinu a Dzenkins promasuje dva bacanja kad jos ima sanse da se izvuce tekma.Sve ide na to da su Covic i Danilovic dogovorili ishod ove utakmice,kako bi partizan uspeo da osvoji bar trece mesto a mozda i drugo ali posto sad gostuje Cedeviti,to je nemoguca misija jer oni ne pustaju,jer i njima treba.

    0
    0
    Odgovori
  3. Ovako je bilo i prosle godine u ovo vreme pa smo se na kraju radovali tituli i igrali top 8, siguran sam de ce se to ponoviti. Inace cestitke Partizanu.

    0
    0
    Odgovori
  4. Džikićeva grupa gradjana dobila klub vlade republike srbistana a kandidata za fajnal 4.

    Sudije su sve učinile da do toga ne dodje.

    Čak su i navijače operativci tukli da se ne navija.

    Mi smo taoci u ovoj državi, mi koji ne želimo da se živi bolje.

    0
    0
    Odgovori
    • Molim te dosta vise tih gluposti, o kakvom sudjenju protiv partizana pricas, ti faulovi su bili deo taktike da bi se presekla zvezdina igra uostalom dzikic je to donekle rekao posle utakmice. Treba se radovati i uzivati u pobedi.

      0
      0
      Odgovori
  5. Svaka cast grobari iskreno, derbi je utakmica koja je uvek drugacija od ostalih. Samo neka nam svi igraci budu zdravi za plej of, pa se vidimo tamo.

    0
    0
    Odgovori
  6. Eeeeee,,neka su nas rasturili,,,Simonović,Mitrović,,,Radonjicu,Volters Mars iz Zvezde,,,Simonovića bih poslao u piđami iz pionira kuci,,,nije njemu prvi put da ostavlja ekipu na cjedilu,

    0
    0
    Odgovori
    • Nemoj tako kada je pogadjao trojke iz svlacionice bio je svima dobar. Podrzi ga kada sut i sve ostalo ne ide. Inace najbitnije je da svi budu zdravi a top 8 i kalemegdan se ne dovode u pitanje.

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter