6
AdmiralBet ABA Liga

ALEKSANDAR DŽIKIĆ: Velika pobeda, ali moramo što pre da je zaboravimo!

Objavljeno: 05.02.17 u 20:57

Trener Partizana Aleksandar Džikić istakao je da je njegov tim zabeležio veoma važnu pobedu nad izuzetno jakim i motivisanim rivalom, kao i da su odlučili sitni detalji.

Ipak, po strategu crno-belih opuštanja ne sme da bude, jer najvažnije utakmice pred plej-of slede i drugo mesto nije obezbeđeno.

– Imali smo priliku da vidimo pravu takmičarsku utakmicu. Obe ekipe su dale skoro maksimum kada se govori o borbenosti i hrabrosti. Jeste velika pobeda, jer je derbi važan, ali da bi ovo imalo vrednost ne smemo da pravimo gluposti u poslednjih pet kola. Zvezda je stvarno dobar tim, izuzetno dobar tim. Videlo se da je svako imao 100 posto želju da pobedi. Mislite da je nekome bilo manje važno da večeras pobedi? Ne videlo se i na njima i na nama da želimo pobedu – rekao je Aleksandar Džikić.

Trener Partizana je takođe istakao da je pred njegovim učenicima težak posao i zgusnut raspored, a prava na ‘kiks’ nema.

– Izgubili smo bitku u skokovima. Ipak, jedino čime ne mogu da budem zadovoljan to je što smo Zvezdi dali ‘drugu šansu’. Nama je svaka pobeda važna i u sledećih pet utakmica možemo mnogo da izgubimo. Čeka nas pakleni ritam i mnogo putovanja. Ako prođemo PAOK to je 11 utakmica za 30 dana. To je baš mnogo.

Aleksandar Džikić je istakao da ne može da bude nezadovoljan, jer je pobeđena Crvena zvezda.

– Imali smo i Zvezda i mi neizvesne završnice ove sezone. Mogli smo na kraju i mi i oni pametnije. Presudila je atmosfera i borbenost. Preuzeli smo neke rizike, bilo je loših stavi, ali ne možeš da igraš loše i pobdiš Crvenu zvezdu. Ne volim da koristim imena, ali je Marinković igrao dobro. Luković je igrao na sopstvenu odgovornost. Ne mogu više da pričam, odoh da gleda Superbol – rekao je Džikić.

Iz dvorane Aleksadnar Nikolić – Stefan Smuđa.

0
0
6 Komentara
  1. Bravo Dzile… bravooooi i za tebe, bravo za celi strucni stab, bravo za sve momke koji su igrali, nije mala stvar bez centra dobit ove privatnike iz Železnika , koje finansira hrvatski tajkun…. nije sve u novcima

    0
    0
    Odgovori
  2. Opet,CESTITKE na pobedi,a Dzikic je tu najkorektniji,iz celog KK Avangarda.. Opet ti,o fuziji,trala la,i te munje. Sta je sa KK Igokea Partizai? pa Deda Mraz pumpa kintu,i u Kk,i FK,i u badminton klub? A drugo,2009 je Zvezda vas pobedila kada ste bili na F4,znaci ta tekma je bila nebitna koliko i ova,dakle,ne umanjujem vasu pobedu.Uostalom,videcemo se u junu mesecu na Kalemegdanu. Poyy i opet,poseti neku ustanovu,bice ti lakse. 😀

    0
    0
    Odgovori
  3. „..da je zaboravimo..“..??!!! STA DA ZABORAVIMO, ZBOG OVOGA I VOLIM KOSARKU, UVEKKK SMO SAMI PROTIV SVIH I IZNAD SVIH I SVEGAAAA
    GAZIIII I OVAJ NOVOOOSNOVANI REKLAMNI-NAZADNI-LIMENI-EKSPONAT, KOJI CE VEOMA BRZO ZA PRETHODNIMMMMM .!. XXAAXXAA .!.

    0
    0
    Odgovori
  4. Doktor, magistar i alhemičar sa još težim zadatkom od Duleta koji je imao timove.

    Grupa gradjana dobila tim vlade republike?

    Care samo hrabro, a izjava carska!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter