0
AdmiralBet ABA Liga

RADONJIĆ: Biće još ovakvih utakmica, bilo bi previše da je i Gudurić ozbiljno povređen (FOTO)

Objavljeno: 30.01.17 u 20:33

Zvezda je u dvorani ‘Aleksandar Nikolić’ slavila nakon neizevsnog duela sa Mornarom.
Strateg Crvene zvezde, Dejan Radonjić je apostrofirao izgubljene lopte kao ključne za početnu lošu igru njegove ekipe.

Mornar je na startu imao prednost protiv aktuelnog šampiona koji je na momente delovao grogirano, ali ipak Barani nisu došli do ogromnog iznenađenja.

– Došli smo u Beograd da odigramo dobru utakmicu i budemo ravnopravni rival, trudili smo se maksimalno da vidimo na kom smo nivou. Šteta je što smo popustili u poslednjih 10 minuta, ali to je bilo premalo, kazao je bivši košarkaš Zvezde a sadašnji Mornara, Boris Bakić.

Na njega se nadovezao i strateg ekipe koja je ostala na sedam pobeda u regionalnom takmičenju nakon još jednog neizvesnog duela u kojem su postojale šanse da se upiše trijumf.

– Boris je dobro rekao, pokušali smo da iskoristimo nedostatak Jovića, Kuzmića i Dangubića, ali za Zvezdu je potrebna dobra igra tokom svih 40 minuta. Dobro nam je došla ova utakmica da vidimo gde smo, nadamo se da ćemo uspeti da izborimo opstanak, a Zvezdi želim mnogo sreće u daljem takmičenju. Igraju najbolju košarku na Jadranu već par godina, želim im da uspeju da naprave nešto i u Evroligi. Što se tiče ekipe, da je ovaj tim od početka bili bismo kandidati za F4 Aba lige, dodao je Đorđije Pavićević.

A onda su mikrofoni postavljeni ispred članova pobedničkog tima koji je u prvom kvartalu na zaprepašćenje ubacio svega devet poena.

– Ovo je bila očekivano teška pobeda, Mornar je mnogo kvalitetniji od pozicije na kojoj se trenutno nalazi u ABA ligi. Igrali smo lošu odbranu ali činjenica je da za neke stvari nema opravdanja. Ovo je bila najbitnija pobeda u veoma teškom ritmu, sada se okrećemo spremanju za Efes, rekao je kapiten Mitrović.

U tefteru Dejana Radonjića nalazi se još jedna recka, Mornar nije mogao da nadmudri strategiju cnogorskog stručnjaka iako se u jednom momentu činilo da imaju povoljan rezultat za pobedu.

– Loše smo otvorili meč, bili su bolji, a mi smo za prvih deset minuta imali čak osam izgubljenih lopti, a u ostalom delu meča samo četiri. Do kraja treće četvrtine smo uspeli da smanjimo a u četvrtoj i preokrenemo rezultat, idemo dalje. Verujem da će biti još ovakvih utakmica, ali ipak se nadam da ih neće biti mnogo. Čak i da smo izgubili ne bi nas to previše uzdrmalo, više je za brigu onaj početak utakmice koji sam pomenuo. Biće loših dana i boljih protivnika, to treba da se posmatra na jedan realan način. Kako nas pobede ne ponesu, tako nas neće ni porazi remetiti, otpočeo je Radonjić.

‘Dirigent’ orkestra sa Malog Kalemegdana je govorio i o igračima koji nisu bili na parketu dvorane ‘Aleksandar Nikolić’ danas, kao i o onima koji su se povredili:

– Što se Gudurića tiče, nadam se da nije u pitanju povreda jer bi stvarno bilo previše ali moramo da sačekamo preglede. Ognjen Kuzmić je povredio šaku desne ruke i ne može da je koristi, a Joviću je svaki dan analiza. Sutra na pregled će ići i Nemanja Dangubić, ali ne očekujemo da će igrati protiv Efesa, zaključio je Dejan Radonjić.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Sa lica mesta – Strahinja Nikolić.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter