7
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

ABA LIGA: Poraz Partizana u Morači, crno-bele koštale dečje bolesti

Objavljeno: 28.01.17 u 20:53

U derbiju 20. kola ABA lige Partizan je poražen u Podgorici od Budućnosti 74:68 (23:17, 17:14, 18:20, 16:17).

Četu Aleksandra Džikića od pobede su udaljile dečje bolesti, izgubljene lopte, promašena slobodna bacanja i trojke protivnika kad god su se njegovi izabranici približili i ušli u egal. Budućnost je vodila od prvog do poslednjeg minuta i zasluženo slavila, čime je ostala u igri za drugo mesto na tabeli.

Budućnost je odlično otvorila meč i povela sa 11:0. Sjajan je bio bivši plejmejker Crvene zvezde Markus Vilijams koji je delio lopte svojim saigračima i podsetio na vreme dok je igrao u Beogradu. Partizan je uspeo posle toga koliko-toliko da se konsoliduje, ali su Podgoričani zahvaljujući Rejnoldsu ponovo otišli na ‘plus 11’ – 21:10. Tada se probudio kapiten Novica Veličković i crno-beli su serijom 7:0 prišli na 17:21. Nažalost po Partizan, Rejnolds je u poslednjoj sekundi pogodio pa se na prvi odomr otišlo prednošću Budućnosti 23:17.

Drugi period je sjajno otvorila četa Aleksandra Džikića. Partizan je stegao u odbrani i rivalu je dopustio da mu za pet minuta ubaci svega pet poena, Sa druge strane Robinson je pogodio trojku, pogađao je i Veličković i Partizan je stigao na ‘minus četiri’ 28:24. Nažalost po crno-bele kod Podgoričana se razigrao Vranješ i sa dve trojke ponovo je vratio prednost domaćinu 37:27. Veličković (13 poena u prvom poluvremenu) je nastavio da drži crno-bele u životu, te je Budućnost na veliki odmor otišla sa 40:31.

Početak drugog poluvremena obeležio je Luković. Centar Partizana je skakao, kako u odbrani, tako i u napadu, ali je poentirao. Crno-beli su smanjili prednost Budućnosti na 44:39, ali nikako nisu mogli da preokrenu meč. Usledila je nova serija crnogorskog šampiona 8:2 i vođstvo 52:41. Poenima Hečera, Robinsona i Andrića četa Aleksandra Džikića se ponovo vratila u igru 55:51, ali je u poslednjoj sekundi treće četvrtine dobila trojku od Gordića za 58:51.

Crno-beli su poslednjih deset minuta otvorili serijom 4:0, ali opet dobili trojku od Šehovića, a potom i tri slobodna bacanja od Rejnoldsa . Ilić je poenima odveo Budućnost ponovo na ubedljivih ‘plus devet’ 66:57. To je domaćoj ekipi donelo lepu prednost pred završnicu meča. Budućnost je vodila 70:62, ali je Partizan serijom Veličkovića i sjajnog večeras Andrića stigao na 70:66, a ostalo je nešto više od minuta igre. Ipak, posle tajm-auta Podgoričani su lagano poentirali preko Klasnea za 72:66, a sa druge strane je Luković promašio dva ključna slobodna bacanja. Gordić je sa druge strane pogodio jedno za 73:66, a Luković je smanjio na 73:68. Usledila je penal serija, Savović je pogodio jedan penal, Ratkovica je promašio šut za tri poena i bilo je jasno da će Budućnost zabeležiti veoma važnu pobedu u borbi za drugo mesto na Jadranu.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

BUDUĆNOST – PARTIZAN 74:68 (40:31)

Dvorana: Morača.
Gledalaca: 4.600

BUDUĆNOST: Rejnolds 19, Vi lijams 4, Se. Šehović 7, Su. Šehović 4, Subotić, Gordić 6, Ilić 3, Savović 4, Klasen 16, Nikolić, Popović 2, Vranješ 8.
PARTIZAN: Robinson 8, Ratkovica 6, Vrabac, Veličković 15, Majstorović 2, Koprivica 6, Andrić 14, Hečer 2, Pot 1, Karahodžić, Gordon, Luković 14.

[/stextbox]

0
0
7 Komentara
  1. ljudi uopste nije uvreda ali karahodzic koprivica pot i ribinson zajedno nemaju koeticijent inteligencije ukupno 0 a kosarkasko znanje ukupno-10 a zelju da uspehom-20 a bog im dao visinu kao preduslov za uspeh a oni ga ovako bezvoljno koriste pa to je sramota nepostovanje kluba i tradicije i slavnih predhodnika sramota

    0
    0
    Odgovori
  2. ZALOSNO JE KAD BOG DA NEKOME VISINU KAO PREDUSLOB ZA USPEH A KARAHODZIC KOPRIVICA POT I ROBINSON TO BACE U VODU KOEFICIJENT INTELIGENCIJE IM JE UKUPNO 0 KOSARKASKO XNANJE -10A VOLJA I ZELJA -50KOJE CEPANICE I BUZDOVANI BOZE POSTEDI ME OVIH NAKAZA I POSALJI IH DALEKO OD NASEG PARTIZAN

    0
    0
    Odgovori
  3. Ako ovi Partizanovi igraći imaju ukupno veća primanja od pet hiljada evra mesećno onda je to bacanje para. Ovako loš sastav nismo imali od kako ja pamtim Partizan, a gledao sam košarku jpš od vremena koraća i nikole plećaša. Ko ih pokupi sve panjevi i neznalice. Izuzeo bih novicu. Da pojasnim mislio sam na ukupna primanja od pet hiljada za celu ekipu.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter