2
AdmiralBet ABA Liga

VELIKA ŽELJA PARTIZANA I ZVEZDE ZAVRŠILA KOD SALETA: Jedan od najtalentovanijih srpskih košarkaša potpisao za Bajern

Objavljeno: 10.01.17 u 20:19

Jedan od najtelentovanijih srpskih košarkaša, Marko Pecarski, karijeru nastavlja u Đorđevićevom Bajernu.

Igrač kojeg naša dva najveća kluba rado videli u svojim redovima, Marko Pecarski, danas je i zvanično postao član minhenskog Bajerna.

Sin legendarnog košarkaša Partizana, Miroslava Pecarskog, tako će karijeru nastaviti kod nacionalnog selektora, Aleksandra Đorđevića koji će se nadalje brinuti o njegovom razvoju.

Rukovodsvo Mega Leska, za koji je Marko do sada nastupao sa velikim uspehom, je posle razgovora sa igračevim roditeljima, dala zeleno svetlo da jedan od najvećih talenata srpske košarke razvoj nastavi u inostranstvu.

Pecarski je u protekloj sezoni bio jedan od najzapaženijih igrača u mlađim kategorijama Mege i odavno se nalazi u notesima brojni NBA skauta. Prošle sezone predvodio je juniorski i kadetski tim Mege do trofeja u nacionlnim šampionatima, gde je proglašen najkorisnijim igračem zavrpnih turnira. Takođe je sa timom is Sremske Mitrovice obezbedio i plasman na završni turnir Evrolige.

Nastupajući za mlađe nacionalne selekcije Pecarski je beležio je više nego impresivne partije, ostvarivši učinak od 26 poena i 16 skokova u proseku. Takve partije preporučile su ga i za nastup na „ Džordan brend klasiku“ u Bruklinu, koji je okuplja najtalentovanije igrače širom sveta.

Kada se već odlučio za inostranstvo, nema sumnje da je odabrao dobru sredinu, jer ko će bolje brinuti za budućnost srpske košarke od njenog aktuelnog selektora.

Pripremio: Vladimir Kolarik

0
0
2 Komentara
  1. ..menadzerija ne zeli da posalje u Svetinju, a mali Pecarski nece u kk mutant…jbg. bar je kod nase Legende-Saletaaa .!. XXAAXXAA .!.

    0
    0
    Odgovori
    • U svetinju nema mesta jer je još mlad i bez iskustva a kod hrvatskog mutanta ne želi jer bi se upropastio kao igrač i ne bi video veliko klupsko takmičenje do kraja karijere u Srbiji.Otišao je kod Đorđevića,poniklog u svetinji i svoje prve ljubavi a to je naravno Zvezda.XXAAXXAA

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter