0
Evropske lige

SERIJA A: Perišić pokorio ‘Friuli’, Roma minimalcem slavila u Đenovi, silna Atalanta

Objavljeno: 08.01.17 u 17:09

Fudbaleri Intera nastavili su seriju dobrih rezultata savladavši Udineze na gostovanju, rezultatom 2:1. Roma minimalcem zadržala drugu poziciju. Raspucana Atalanta slavila u Veroni sa 4:1.

Od kako je na klupu Intera seo Stefano Poli, „neroazuri“ beleže zaista odlične rezultate. Početak duela na Friuliju nije nagoveštavao dobar dan za milanski klub ali da tako bude postarao se Ivan Perišić koji je golovima u finišu prvog i drugog poluvremena doneo pobedu svom timu.

Domaćin je ovaj meč započeo dosta bolje od favorizovanog rivala. Već na početku utakmice sjajnu priliku je imao Fofana ali je Samir Handanović sačuvao svoj gol fantastičnom intervencijom.

 Ipak ni sjajni Slovenc nije mogao ništa u 17. minutu, kada je Jakub Jankto doneo prednost Udinezeu. Mogao je domaćin svega tri minuta kasnije da duplira prednost ali je udarac de Paula završio na stativi.

Kako se bližio kraj poluvremena Inter je sve više dolazio do svoje prepoznatljive ige a igrao je 45. minut kada je Perišić svom timu doneo poravnanje na asistenciju Ikardija. Desetak minuta pre toga hrvatskom reprezentativcu je poništen gol zbog očiglednog ofsajda.

Drugo poluvreme donelo je veliku borbu. Igra se potpuno rasplamsala, oba tima su imala nekoliko vrlo dobrih šansi za pogodak ali su mreže mirovale sve do samog finiša. Tada je Ivan Perišić u 87 minutu svojim drugim pogotkom na meču doneo veliku pobedu Interu u borbi za Ligu šampiona.

Izvor: ( Yoitube/Igor Linev)

Veoma važan trijumf na nezgodnom gostovanju zabeležila je i ekipa Rome. Vučica je na „Marasiju“, gde su ove sezone teško stradali Juventus i Milan, uspela da dođe do velikog trijumfa u trci za liderom prvenstva.

Izvor: (Youtube/oFOOTBALLE TV)

Jedini pogodak na meču viđen je u 36. minutu kada je Armando Ico nespretno reagovao i savladao svog golmana postavivši tako, ispostaviće se, konačan rezultat ove utakmice.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

SERIJA A, 19. KOLO

Subota:

Empoli – Palermo 1:0 (0:0)

(Makarone 78)

Napoli – Sampdorija 2:1 (0:1)

(Gabijadini 77, Toneli 90+5 – Hisaj 30)

Nedelja:

Udineze – Inter 1:2 (1:1)

(Jankto 17 – Perišić 45+2, 87)

Kjevo – Atalanta 1:4 (0:3)

(Pelisije 62 – Gomez 4,23, Konti 42, Frojler 69)

Đenova – Roma 0:1 (0:1)

(Ico 36ag)

Lacio – Krotone 1:0 (0:0)

(Imobile 90)

Sasuolo – Torino 0:0

18.00: Milan – Kaljari

20.45: Juventus – Bolonja

Odloženo: Peskara – Krotone

 

[/stextbox]

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо
 
Pripremio: Vladimir Kolarik

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter