0
AdmiralBet ABA Liga

ABA LIGA: Igokea srušila Olimpiju u neizvesnom finišu

Objavljeno: 02.01.17 u 23:01

Košarkaši Igokee savladali su Olimpiju u Ljubljani sa 81:80, košem Džejmsa Robinsona na pet sekundi pre kraja.

Veoma zanimljiv meč viđen je večeras u hali „Stožice“ u Ljubljani u kojem su gosti iz Laktaša, posle preokreta i uzbudljive zavešnice savladali domaću Olimpiju.

Prvo poluvreme donelo je dve dijametralno suprotne četvrtine. Olimpija je krenula silovito, ostvarivši do finiša prvog dela prednost od 27:10 i tada je izgledalo da „zmajkeči“ hitaju ka laganoj pobedi.

Ipak druga četvrtina donela je potpuno drugačiju sliku na terenu. Igokea je zaigrala znatno bolje na obe strane terena, postepeno smanjivala prednost domaćina i do kraja poluvremena uspela da upristoji zaostatak na svega minu pet.

Nastavili su izabranici Dragana Bajića sa dobrom igrom i u nastavku utakmice pa su do polovine trećeg kvartala došli i do potpunog preokreta. Od tog momenta utakmica ulazi u rezultatsku klackalicu koja je trajala sve do njenog finiša. 

U poslednji minut ušlo se sa vođstvom domaćina od 80:79 a pitanje pobednika rešio je Džejms Robinson  šutem sa distance na 5,5 sekundi pre kraja.

Kod Igokee najefikasniji je bio Strahinja Mićović sa 17 a dvocifren je bio još samo Draško Albijanić sa 11. Kod Olimpije još jednu sjajnu partiju pružio je Nikola Janković koji je utakmicu završio sa 21 poenom i 9 skokova.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

Pripremio: Vladimir Kolarik

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter