0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

ABA LIGA: Olimpiji pripao slovenački derbi

Objavljeno: 27.12.16 u 20:01

Košarkaši ljubljanske Olimpije savladali su na gostovanju u Novom mestu ekipu Krke rezultatom 63:68 (16:18, 11:21, 19:12 17:17) i tako upisali i četvrtu uzastopnu pobedu.

Prva četvrtina protekla je u izjednačenoj igri dve ekipe a Olimpija je na prvi odmor otišli sa blagom prednošću. U Drugom periodu usledila je znatno bolja igra gostiju koji u poslednjih tri minuta prvog poluvremena, predvođeni Gregorom Hrovatom prave seriju 13:2 i odlaze na poluvrema sa 13 poena viška.

Nastavak utakmice doneo je povratak Krke u meč, koja je predvođena Bunićem i Dimecom postepeno topila prednost rivala i smanjila zaostatak na svega pet poena pred odlučujućih deset minuta. 

Završni kvartal doneo je dosta uzbuđenja. Tim iz Novog Mesta je nastavio sa dobrom igrom i na pet minuta pre kraja stigao i do blagog vođstva, pa je do kraja viđena rezultatska klackalica u kojoj su se Ljubljančani ipak bolje snašli i upisali sedmu pobedu u ligi.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Nikola Janković sa 16 poena i 6 skokova a pratio ga je Gregor Hrovat sa 13 poena (7sk).

U ekipi Krke najefikasniji je bio Ron Kari sa 17 poena dok je dva poena manje upisao Žiga Dimec.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо
 
Pripremio:Vladimir Kolarik

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter