5
Evroliga

FOTO: STARSPORT

VELIKI IZAZOV: Radonjić cilja iznenađenje, Kuzmić žali za Mitrovićem, Volters zna ključ pobede

Objavljeno: 23.11.16 u 11:07

Košarkaši Crvene zvezde otputovali su u sredu u jutarnjim časovima u Istanbul, gde ih u četvrtak očekuje meč 9.kola Evrolige protiv Anadolu EFES-a.

Crveno-beli po drugi put ove sezone (od četiri planirana gostovanja) odlaze u Istanbul, nakon 4 vezane pobede u ABA i Evroligi, ali bez kapitena Luke Mitrovića, koji je istegao mišić i pauziraće 10ak dana.

Ekipa EFES-a i ove sezone uložila je značajna sredstva kako bi oformila respektabilan sastav kome je cilj plasman na završni turnir, a taj cilj sa klupe treba da ostvari trener Velimir Perasović, koji je prošle sezone to učinio sa ekipom Baskonije.

Pred put u Istanbul trener Dejan Radonjić izneo je svoja očekivanja od ove, još jedne vrlo teške utakmice za crveno-bele:

– Posle ritma i perioda koji je u prethodnih 14 dana bio izuzetno naporan, nastavljamo takmičenje u Evroligi. Očekuje nas novo gostovanje u Istanbulu ekipi koja ima veliki kvalitet i koja od nas zahteva da budemo dobri u oba prvaca kako bi im parirali. Za iznenađenje tamo je potrebno da igramo jako dobro. Kao protivnik očekuje nas tim koji igra kvalitetno, trener je nov, napravili su dosta izmena u timu, svesni smo šta nas čeka, i još putujemo bez Luke Mitrovića. Ono što je dobro u ovoj situaciji je da Luka nije teže povređen, ali odsustvo svakog igrača u ovakvom rtimu utakmica za nas je težak udarac, što znači da ćemo morati da damo više od maksimuma da dođemo do iznenađenja.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Teren Anadolu EFES-a nije među „vatrenijima“ u Turskoj, ali trener crveno-belih napominje da se sve rešava ipak na parketu:

– Sva četiri tima iz Turske su izuzetno jaka i sa ogromnim ulaganjima, ne samo ove sezone i sa visokim ambicijama. Ambijent koji nas očekuje tamo znamo da nam daje prostora da se osećamo dobro, ali je na terenu puno kvaliteta.. Atletiski izuzetna ekipa, igraju snažno, imaju mogućnost da koriste taj kvalitet na različite načine, i mi moramo da odgovorimo tome na terenu. Nadam se da ćemo prevazići problem odsustva Luke Mitrovića i to rešiti na najbolji mogući način kako bi igrali protiv njih. EFES ima puno iskusnih igrača, pa onda i mladih sa puno talenta. Ipak, ovo je samo jedna utakmica, tek 9.kolo.

Čarls Dženkins smatra da će ovo biti veliki ispit za tim.

– Čeka nas teška utakmica. Evroliga je ove godina sama po sebi teška, tu su zaista najbolji i najjači timovi u Evropi. Imaju ekipu sa puno odličnih igrača. Videli smo ih već tokom pripremnog perioda, iako nismo igrali protiv njih na turniru na Kritu. Tim sastavljen od puno dokazanih evroligaških igrača, poput Brajana Danstona, Tomasa Ertela, Derika Brauna… Svakako veliki ispit za nas, ali i još jedna šansa da mi budemo još bolji kao tim.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Ognjen Kuzmić žali za kolegom ispod koša, Lukom Mitrovićem.

– Još jedan izazov za naš tim. Nedostajaće nam Luka u Istanbulu, naše je da damo sve od sebe i pokušamo da napravimo dobar rezultat na gostujućem terenu. Nema puno vremena za razmišljanje, ritam je maksimalno ubrzan, igramo puno utakmica. Naše je da pokušamo da igramo našu igru, da odigramo dobru odbranu, pa ćemo videti šta će nam to doneti.

Nejt Volters zna kako je igrati u Turskoj.

– Igrao sam u Turskoj i poznajem ekipu EFES-a, iako je tim promenjen u odnosu na prošlu sezonu. Igraju odličan napad i u stanju su da ubace puno poena svakoj ekipi. Biće to pravi izazov za nas, da pokušamo da ih zaustavimo. Zato je naš prvi zadatak u ovoj utakmici da odigramo dobru odbranu. Neće biti lako, ali pokušaćemo da dođemo do dobrog rezultata.

Ekipa Crvene zvezde mts odradiće u sredu uveče jedan od dva treninga u dvorani „Abdi Ipekči“, utakmica se igra u četvrtak od 18 časova (TV Sportklub), a ekspedicija crveno-belih vraća se u Beograd u petak u jutarnjim časovima. Već u nedelju sledi novo putovanje na utakmicu sa Olimpijom u ABA ligi, koja je na programu u ponedeljak.

0
0

5 Komentara

  1. Milogorac sakati Srpske igrace, a ima pun roster, kao i neogranicen budzet u kk Frankenstajnu, dok su DV optuzivali za to, a mi ni za PRVU petorku nismo imali da finansijski pokrijemo, ALI, jbg. navikli smo 3 na 5 i OPET SMO POBEDILI, BB I PAVLOVIC SASA SU PONOS GROBARA I KKP !!! PARTIZAN IZNAD SVIH I SVEGA !!!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter