0
Evroliga

EVROLIGA: Žalgiris se dobro držao, ali nije mogao ništa Milošu Teodosiću! Galatasaraj iznenadio Darušafaku…

Objavljeno: 18.11.16 u 20:27

Fenomenalnu partiju protiv Žalgirisa pružio je Miloš Teodosić, koji je nadmašio Nikolu Vujičića na večnoj listi strelaca Evrolige. Odličan u redovima Galtasaraja bio je Vladimir Micov, koji se istakao u velikom trijumfu nad Darušafakom.

Moskovljani su se 30 minuta ‘mačevali’ sa Žalgirisom, a onda su ubacili u višu brzinu i rutinski rešili meč u svoju korist 95:86.

Izostanak Nanda de Koloa u potpunosti je nadomestio Miloš Teodosić, koji je bio možda i najistaknutiji igrač na meču sa 25 postignutih poena i 5 asistencija. Doduše, više poena je postigao najbolji igrač litvanskog tima, Paulijus Jankunas (30), ali ono što je Teo radio… Pa, nije slučajno osmi najbolji strelac u istoriji Evrolige!

PONOVO BLISTA: Teodosić ‘prodao’ istu foru i izazvao delirijum oduševljenja (VIDEO)

U Istanbulu, košarkaši Galatasaraja ostvarili su pobedu u gradskom derbiju protiv favorizovane Darušafake (85:81).

Sjajan u domaćem timu bio je Tibor Plajs, koji je sa 22 poena, osam skokova i tri blokadeo poneo epitet najboljeg igrača utakmice. Doduše, odlične partije su pružili i Emir Preldžić, koji je meč završio sa 17 poena i šest asistencija na svom kontu, odnosno Vladimir Micov sa 16 poena, šest skokova i šest asistencija.

S druge strane, gostujući tim u životu je držao raspoloženi trio Klejburn (20 poena) – Anderson (15) – Vilbekin (14).

[stextbox id=“hotsport_text_box“]

EVROLIGA PETAK

CSKA Moskva – Žalgiris 95:86
Galatasaraj – Darušafaka 81:81

20.15 Panatinaikos – Olimpijakos
21.00 Barselona – Real Madrid

[/stextbox]

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter