0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

‘BRĐANI’ PRED RADNIČKI: Igramo protiv ekipe koja zna šta hoće, problem su nam povrede

Objavljeno: 18.11.16 u 14:18

Šef stručnog štaba Čukaričkog Gordan Petrić ocenio je pred utakmicu protiv Radničkog iz Niša da su gosti favoriti ukoliko se osvrnemo na dešavanja u prethodnom periodu, ali i da neće biti većih problema za beogradski tim ukoliko ispuni dogovor iz svlačionice.

– Neću slagati ako kažem da je Radnički organizovana takmičarska ekipa, koja u zadnje dve-tri godine postiže dobre rezultate. Očekuje nas teška utakmica, oni su apsolutni favoriti ako gledamo šta se sve dešavalo u prethodnom periodu, ali mogu da kažem i da su se igrači odmorili i osvežili i očekujem dobru predstavu sutra. Videćemo rezultat posle utakmice, ali ako ispunimo na terenu sve što se dogovorimo neće biti problema – rekao je Petrić na konferenciji za novinare u klubu. Čukarički dočekuje Radnički iz Niša u subotu, 19. novembra od 13.30 na Banovom brdu u 16. kolu Super lige Srbije.

Šef je naveo da Dušan Lagator nije konkurenciji za tim jer ima kartone i Obeng Regan zbog povrede, ali da su ostali spremni. Na klupskoj konferenciji bili su i fudbaleri Čukaričkog koji igraju za reprezentativne sastave u svom uzrastu odnosno Ognjen Ožegović za U21 i Erhan Mašović i Sava Radić za U 19. Ožegović je prvotimac Čukaričkog od letos, Mašović se ustalio u prvom timu, a nastupa i za omladinsku selekciju u utakmicama Lige šampiona mladih, dok je Radić po uzrastu takodje omladinac, ali sve češće konkuriše za prvi tim.

Petrić im je čestitao sjajan uspeh u reprezentativnim selekcijama i poručio da je u budućnosti sve na njima i njihovom radu i zalaganju. Upitan o odluci da medju prvotimcima Čukaričkog sve više budu mladi igrači, šef je rekao da ne krije da u timu sa Banovog brda nema dovoljno balansa i da iz utakmice u utakmicu pokušava da sastavi ekipu koja donosi bodove.

– Ne mislim da je Čukarički toliko iskusna ekipa, već mešavina iskunih i mladih igrača. Po godinama samo Matić i Piasentin su iskusni, a momci koji izadju na teren ne treba da se opterećuju da li su iskusni ili ne, već samo da se napravi balans koliko je moguće na terenu i da se uradi ono što se od njih očekuje.

Novinari su konstatovali da u Radničkom iz Niša najmladji fudbaler ima 24 godine, a Petrić je naveo da oni igraju takmičarski i u toku utakmice tačno znaju šta treba da rade.

– To što kažete da najmladji igrač ima 24 godine pokazuje da je trener opredeljen da ako počne sa ekipom od priprema onda ih sprema za neki rezultat. Skuplja bodove, što je bitno za njega i za klub, ali mislim da Čukarički u narednom periodu treba da forsira mlađe igrače.

– Možda će pauza u pripremnom periodu biti dobra za nas. Videćemo – dodao je on.

Novinari su konstatovali i vezano za igru Ožegovića sa „orlićima“ protiv Norveške da je napad naše ekipe živnuo kad je on izašao na teren iako nije postigao gol a stvarao je šanse, pa se šef nadovezao ocenom da je Ožegović igrač koji uvek ima želju da napravi potez više, da dobro igra i radi dosta za tim, kao i da će golovi doći, kako je naveo, možda već od sutra.

Ožegović je vezano za utakmicu protiv Norveške istakao da je srpska ekipa dobro igrala i da je čuo komentare da je napad živnuo u poslednjih 20 minuta, ali da misli da se i protivnička ekipa u tim momentima otvorila jer je jurila gol koji bi ih odveo u produžetke.

– Žao mi je što nisam postigao gol, ušao sam u tri-četiri šanse, ali nadam se da će doći moja dobra serija. Pomoćni trener Vasić mi je rekao da u subotu ulazi sve što šutnem.

Kad je reč o prvenstvenoj utakmici protiv Radničkog, Ožegović je naveo da ako ekipa uđe u meč kako zna odnosno sto posto, da neće biti problema.

– Stoji da je Niš iskusna ekipa, da mnogo igrača igra Superligu i imaju odličnog trenera, koji ih dobro postavi i dobro igraju na gostovanjima, ali opet kažem i mi smo se dobro spremali i ako budemo ušli sto posto od prvog minuta, ispoštujemo sve što šef traži od nas neće biti problema da zabeležimo pobedu i udjemo u neku seriju dobrih rezultata.

NIŠLIJE GOSTUJU U BEOGRADU: Čukarički ima veoma opasan napad!

Upitan zbog kog problema u Kini se vratio u Srbiju da igra, Ožegović je rekao da nije bilo nikakvih problema već da je hteo da se vrati jer misli da je za bolje.

– Kad sam otišao u Kinu, u tom mementu je to bilo dobro za mene i za klub, ali mislim da sam za bolje, za evropski fudbal.

Novinare je zanimalo i da li je za osamnaestogodišnje igrače odnosno Mašovića i Radića problem što igraju i za reprezentaciju, prvi tim i omladinsku selekciju Čukaričkog, a oni su se složili da je sticanje iskustva najvažnije baš u tom uzrastu.

– To je samo plus igrati toliko utakmica u ovim godinama“, rekao je Mašović i ocenio da je omladinska ekipa sa Banovog brda talentovanija od, kako je naveo, fizički spremnijeg norveškog Rozenborga protiv kojeg igraju revanš meč drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona mladih u sredu, 23. novembra.

Radić se nadovezao ocenom da za reprezentaciju daju sve od sebe, a za prvi tim Čukaričkog kako je naveo“pogotovo, jer je to ipak naš tim i sutra protiv Radničkog je bitno da se prilagodimao terenu i uslovima, da udjemo dobro u meč i pobedimo“.

Ulaz na istočnu tribinu za utakmicu Čukarički-Radnički je slobodan, a karte za Zapad koštaju 300 dinara.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter