15
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

ABA LIGA: Partizan dobro krenuo, pa se raspao – Zvezda ubedljiva u derbiju (VIDEO)

Objavljeno: 07.11.16 u 22:52

Košarkaši Crvene zvezde trijumfovali su u prvom ovosezonskom derbiju protiv Partizana rezultatom 83:72 (20:23, 28:16, 22:14, 13:19).

Kao i uvek, ‘večiti’ derbi između Crvene zvezde i Partizana privlači veliku pažnju košarkaške javnosti u Srbiji, a tako je bilo i u ovom 252. okršaju ljutih rivala. Prepuna dvorana ‘Aleksandar Nikolić’, od čega svega stotinak navijača Partizana, bili su uvod u prvi ovosezonski derbi.

Partizan je u većem delu prve četvrtine, pa i gotovo osam minuta druge deonice, parirao Crvenoj zvezdi, ali čim je stala odbrana crno-belih, a povećala se razlika u skokovima, Zvezda je krenula u stvaranje osetnije razlike.

ŽESTOKE REAKCIJE: Na društvenim mrežama sve vri – sudije su glavni akteri derbija! (FOTO)

Serija domaćina je krenula zakucavanjem Marka Simonovića u kontranapadu, na to se nadovezao Čarls Dženkins trojkom, pa i pogotkom uz faul za velikih 12 poena prednosti za Crvenu zvezdu na minut do kraja prvog poluvremena.

Čak je i Milko Bjelica imao šut za tri poena i za još ubedljiviju prednost, ali je umesto toga Vil Hečer pogodio trojku na drugoj strani, pa se sa rezultatom 48:39 otišlo na odmor.

(Izvor: youtube / HOT SPORT)

Treća četvrtina bila je ključna za ishod ovog meča, iz prostog razloga što se Partizan potpuno raspao u tom delu meča. U svakom delu igre.

Ekipa Aleksandra Džikića nastavila je da dozvoljava sve više skokova, posebno ofanzivnih, pravila je izrazito glupe faulove koji su Zvezdi doneli ogroman broj slobodnih bacanja, a i pored svega toga nije bilo rešenja za kontranapade i lake poene crveno-belih.

Sa druge strane, napad je potpuno stao, posebno šut za tri poena i to je rezultovalo sa samo sedam datih poena Partizana u prvih osam minuta treće deonice.

Partizan je uspeo da se vrati koliko-toliko, ali ne ponovo na jednocifrenu razliku. Do kraja je Zvezda iskontrolisala rezultat i zasluženo slavila sa 83:72. Četvrta četvrtina je bila rutinsko odrađivanje posla od strane šampiona Srbije.

Najefikasniji igrač na meču bio je Čarls Dženkins sa 19 poena, a dvocifreni u pobedničkom taboru bili su Mitrović sa 12 i Lazić sa 11 poena.

Kod Partizana Hečer je imao 16, Veličković i Ratkovica po 11, a Birčević 10 poena.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

Crvena zvezda – Partizan 83:72 (20:23, 28:16, 22:14, 13:19)
Osmo kolo ABA j.t.d. lige
Dvorana: Aleksandar Nikolić
Gledalaca: 7000

Crvena zvezda: Volters 6, Dangubić 6, Mitrović 12, Lazić 11, Simanić, Dobrić, Simonović 8, Dženkins 19, Gudurić 4, Jović, Kuzmić 8, Bjelica 9.

Partizan: Robinson 2, Ratkovica 11, Vrabac 6, Marinković 9, Veličković 11, Majstorović 3, Birčević 10, Koprivica 4, Andrić, Hečer 16, Karahodžić, Luković.

[/stextbox]

Tablice vam donosi SofaScore – rezultati uživo

0
0
15 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter