15
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

ABA LIGA: Partizan dobro krenuo, pa se raspao – Zvezda ubedljiva u derbiju (VIDEO)

Objavljeno: 07.11.16 u 22:52

Košarkaši Crvene zvezde trijumfovali su u prvom ovosezonskom derbiju protiv Partizana rezultatom 83:72 (20:23, 28:16, 22:14, 13:19).

Kao i uvek, ‘večiti’ derbi između Crvene zvezde i Partizana privlači veliku pažnju košarkaške javnosti u Srbiji, a tako je bilo i u ovom 252. okršaju ljutih rivala. Prepuna dvorana ‘Aleksandar Nikolić’, od čega svega stotinak navijača Partizana, bili su uvod u prvi ovosezonski derbi.

Partizan je u većem delu prve četvrtine, pa i gotovo osam minuta druge deonice, parirao Crvenoj zvezdi, ali čim je stala odbrana crno-belih, a povećala se razlika u skokovima, Zvezda je krenula u stvaranje osetnije razlike.

ŽESTOKE REAKCIJE: Na društvenim mrežama sve vri – sudije su glavni akteri derbija! (FOTO)

Serija domaćina je krenula zakucavanjem Marka Simonovića u kontranapadu, na to se nadovezao Čarls Dženkins trojkom, pa i pogotkom uz faul za velikih 12 poena prednosti za Crvenu zvezdu na minut do kraja prvog poluvremena.

Čak je i Milko Bjelica imao šut za tri poena i za još ubedljiviju prednost, ali je umesto toga Vil Hečer pogodio trojku na drugoj strani, pa se sa rezultatom 48:39 otišlo na odmor.

(Izvor: youtube / HOT SPORT)

Treća četvrtina bila je ključna za ishod ovog meča, iz prostog razloga što se Partizan potpuno raspao u tom delu meča. U svakom delu igre.

Ekipa Aleksandra Džikića nastavila je da dozvoljava sve više skokova, posebno ofanzivnih, pravila je izrazito glupe faulove koji su Zvezdi doneli ogroman broj slobodnih bacanja, a i pored svega toga nije bilo rešenja za kontranapade i lake poene crveno-belih.

Sa druge strane, napad je potpuno stao, posebno šut za tri poena i to je rezultovalo sa samo sedam datih poena Partizana u prvih osam minuta treće deonice.

Partizan je uspeo da se vrati koliko-toliko, ali ne ponovo na jednocifrenu razliku. Do kraja je Zvezda iskontrolisala rezultat i zasluženo slavila sa 83:72. Četvrta četvrtina je bila rutinsko odrađivanje posla od strane šampiona Srbije.

Najefikasniji igrač na meču bio je Čarls Dženkins sa 19 poena, a dvocifreni u pobedničkom taboru bili su Mitrović sa 12 i Lazić sa 11 poena.

Kod Partizana Hečer je imao 16, Veličković i Ratkovica po 11, a Birčević 10 poena.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

Crvena zvezda – Partizan 83:72 (20:23, 28:16, 22:14, 13:19)
Osmo kolo ABA j.t.d. lige
Dvorana: Aleksandar Nikolić
Gledalaca: 7000

Crvena zvezda: Volters 6, Dangubić 6, Mitrović 12, Lazić 11, Simanić, Dobrić, Simonović 8, Dženkins 19, Gudurić 4, Jović, Kuzmić 8, Bjelica 9.

Partizan: Robinson 2, Ratkovica 11, Vrabac 6, Marinković 9, Veličković 11, Majstorović 3, Birčević 10, Koprivica 4, Andrić, Hečer 16, Karahodžić, Luković.

[/stextbox]

Tablice vam donosi SofaScore – rezultati uživo

0
0
15 Komentara
  1. Pocnite ljudi da pratite tenis jel vam je Marej sada jedino podario nesto srecnih trenutaka u zivotu posto su ovi ostali svi zakazali.

    0
    0
    Odgovori
  2. То је та наша европска демократија, Један вођа, једна партија , један клуб то је та наша Србија, то је тај наш европски спорт на челу са Црногорцима и Американцима, то је та будућност српског спорта. Да ли се у Србији деца баве спортом, наградно питање.

    0
    0
    Odgovori
  3. Ajde,ovo je i bilo sasvim ocekivano,tako da nema potrebe da se komentarise.Ima nesto drugo,sto je vec sada ocigledno.Opet smo promasili sa belim plejmejkerom i ovaj momak nema pojma.Uplasen,izgubljen,spor,bezidejan,nema hrabrosti,nema sut,jednostavno ocajan.Slabiji i od Mekela.Neka mu se pod hitno zahvale na uslugama i vrate Radanova iz FMP da decko pokaze svoj raskosni potencijal.Njega cemo i istrpeti kad pogresi jer je mlad a ove strance ovakve,ne zelim da vidim u timu.Ako i buduci centar bude ovakvog kvaliteta,bolje da ga ne dovode nego neka daju sansu Simanicu na 4 a Bjelicu definitivno na 5 i izguracemo sezonu sa tri trofeja bez problema.

    0
    0
    Odgovori
  4. Potpuno zasluzena pobeda mutant kluba.Cestitke njihovim igracima,treneru i navijacima.Partizan je posle prve cetvrtine iz bonusa izlazio pre nego iz tunela na teren,a 49 slobodnih bacanja za jednu ekipu protiv Partizana ne pamtim, iako kosarku pratim jos iz vremena kad je postojao veciti derbi.Sudjenje je bilo ocajno,cak vise na stetu domace ekipe,pa bi ovom pristojnom razlikom na kraju svakako Partizan trebao biti zadovoljan.

    0
    0
    Odgovori
    • Znaci, zumbule, opet vam je neko drugi kriv? Taj vas Hacer moze da igra protiv nekih cikutana, ali protiv prave odbrane je nista…I tako dalje i tako dalje, zumbule.

      0
      0
      Odgovori
  5. Kao sto sam najavio pre 10-tak dana.Krecu partizanovi porazi u seriji,kao sto su bile i pobede na startu.Dobila ih Buducnost,pa Zvezda,sad ce i Cedevita,pa Zadar a moguce jos dve naredne da budu porazeni.Nemaju sta da traze u borbi za sam vrh ABA lige.Mogu se boriti samo za to 4.mesto sa Cibonoma nadam se da ce i neko od nasa dva preostala kluba da se ukljuci u borbu za tu poziciju.

    0
    0
    Odgovori
  6. Ovoga sam se najvise bojao, centri su nam ocajni, Majstorovic i Koprivica nista, veceras podbacio i Lukovic. S druge strane kada zaustavis glavne igrace, a dozvolis da te pobede Dzenkins, Bjelica i Lazic, zasluzeno si izgubio. Broj slobodnih bacanja je proporcionalan pudlinom muljanju i borbi za smenu komesara za sudjenje na koju Partizan nije ni pokusao da odreaguje. Razlika izmedju ekipa je minimalna, fmp2 najlosiji u zadnje cetiri godine, Partizan na nivou prethodne. Sve govori da Srbija nece imati predstavnika u Evro ligi sledece godine, ali to je vec rezultat visegodisnjeg rada u srpskoj kosarci Djilasa i Covica. Umesto Robinsona treba aktivirati Pavlovica i obavezno centar, ali obavezno, ako hocemo da budemo konkurentni za titulu ove sezone. Steta bi bilo ne iskoristiti ovako slabo Jadransku ligu i uzeti trofej.

    0
    0
    Odgovori
    • Jesi li ti gledao utakmicu uopste ili se ne razumes u ovaj sport?Koj moj kukas na slobodna bacanja,kao i svi retardirani grobari,jer je to jedino za sta se mozete uhvatiti.Pa sudije su vise gresili na Zvezdinu stetu nego na vasu.Igrali ste ragbi kosarku,pravili glupe faulove,od kojih se i sam Dzikic hvatao za glavu.Posle dva minuta u cetvrtini ispunite bonus i posle se pitate odakle toliko bacanja a svaki Zvezdin napad ste zaustavljali faulom.

      0
      0
      Odgovori
  7. Ajmo sad da cujemo one kretene,sto su optuzivali Radonjica zasto je izjavio da ovu tekmu sigurno pobedjujemo.Zato sto je covek siguran u kvalitet svog tima i da nisu igrali opusteno u zadnjoj cetvrtini,opet bi bilo 30-tak razlike.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter