4
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

ABA LIGA: Drama na Novom Beogradu, Vilijams srušio Partizan

Objavljeno: 29.10.16 u 22:57

U 7. kolu ABA JTD lige Partizan je u dvorani „Ranko Žeravica“ Partizan je poražen od Budućnosti 64:61 (18:11, 12:26, 15:9, 19:15).

Partizan je zabeležio prvi poraz u ABA ligi. Bolja i srećnija bila je Budućnost. Ostaće nerazjašnjeno kako su crno-beli tako salbo odigrali drugo poluvreme u kome su ubacili svega 24 poena.

Crno-beli su utakmicu krenuli u kontraritmu. Budućnost je to iskoristila preko Džejmsa i Šehovića i stigla do čak 14 poena prednosti 27:13. Ipak, Partizan se početkom druge četvrtine potpuno konsolidovao i nošen hukom Grobara je napravio fenomenalnu seriju 22:2 i preokrenuo rezultat. Četa Aleksandra Džikića je na poluvreme otišla sa vođstvom 37:30.

Treća četvrtina crno-belih je bila veoma slaba. Crno-beli su za deset minuta ubacili svega devet poena naspram gostujućih 15, što je vratilo šampiona Crne Gore u igru. Budućnost je do vođstva stigla u trećem minutu četvrte četvrtine 50:48. Bio je to period katastrofalne igre, Partizan je za 16 minuta postigao svega 12 poena i to većinu sa linije za slobodna bacanja. Ne čudi što je u jednom momentu gost imao prednost 56:49.

Partizan je tri minuta pred kraj uspeo da napravi seriju 7:0 i izjednači na 56:56. Budućnost je sa linije za slobodna bacanja povela 58:56, ali je Ratkovica trojkom doneo prednost crno-belima 59:58. Međutim, neverovatan splet okolnosti dogodio se u sledećem napadu. Bivši plejmejker Crvene zvezde Vilijams pogodio je trojku uz faul i ponovo napravio klackalicu 62:61. To je bio i kraj za Partizan, pošto je u poslednjim sekundama Marinković promašio trojku za pobedu. Budućnost je pogodila još dva slobodna bacanja za 64:61, a crno-beli nisu iskorisili poslednji napad za koji je imao šest sekundi. Šutirao je Veličković.

Najefikasniji kod pobednika bio je Džejms sa 12 poena, dok je Vilijams ubacio 11. Kod Partizana Veličković je ubacio 15 koševa, Luković 12, a Robinson 11.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

PARTIZAN – BUDUĆNOST 61:64 (37:30)

PARTIZAN: Robinson 11, Ratkovica 2, Vrabac 5, Marinković 4, Veličković 15, Majstorović, Birčević 6, Koprivica, Andrić, Hečer 6, Pot, Luković 12.
BUDUĆNOST: Rejnolds, Vilijams, Šehović, Džejms, Subotić, Ilić, Savović, Nikolić, Popović, Vranješ.

[/stextbox]

0
0

4 Komentara

  1. Odlican mec.Odlucila vise nego srecno pogodjena trojka iz situacije u kojoj suter nije ni video obruc,mada je pod dejstvom nekih supstanci sve moguce:).Zasluzena pobeda uz veliku pomoc Partizanovih igraca.Sta bi DZikic napravio sa dva kvalitetna igraca ne smem ni da pomislim.Znam da od pojacanja nema nista, za sada,ali ,,sve ce se ovo jednom lane zvati“.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter